A THQ Nordic közleménye a Metro Exodus Epic Games Store-os lépéséről

Már a Deep Silvert birtokló Koch Media-tulajdonos THQ Nordic is reagált arra, hogy egy évre a Metro Exodus csak az Epic Games Store-on lesz elérhető (kivéve az előrendelőknek a bejelentés előtt)…

A THQ Nordic a Twitteren írta a következő közleményt: „A Metro Exodus időzített Epic Games Store-exkluzivitásával kapcsolatban a Koch Mediától származik, mivel a Metro az ő IP-jük. A Koch a bécsi székhelyű THQ Nordic testvérvállalata, és emiatt nem tudunk és nem akarunk nyilatkozni az üggyel kapcsolatban. Nem zárjuk ki annak lehetőségét, hogy bármelyik jövőbeli játékunk időzített exkluzitivású lesz, de itt és most azt mondjuk, hogy szeretnénk, ha a játékosok a kedvenc platformjukat választhassák, illetve hogy bővítsük a portfóliónkat, amivel az a lehető legtöbb platformon elérhetővé válhasson.”

És akkor itt bele is kötnénk a testvérvállalat kifejezésbe, ugyanis ez ferdítés a THQ Nordic részéről – még 2018 februárjában, épp a Kingdom Come: Deliverance megjelenésekor írt a Gamesindustry arról, hogy a THQ Nordic felvásárolta a Koch Mediát, amivel az a leányválalatuk lett. Jogilag ezt csak így lehet jellemezni, máshogy nem. Hiába olvassuk azt is, hogy „a Koch Media […] továbbra is a THQ Nordictól függetlenül fog működni”, a THQ Nordic közbe léphetett volna. (Különben mi a csudának vásárolták volna fel a német székhelyű céget az osztrákok?)

Szóval a THQ Nordic mossa a kezeit…

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu