Visszavonul a Nintendo ikonikus amerikai elnöke! [VIDEO]

Reggie Fils-Aimé a Nintendo egyik meghatározó embere volt az utóbbi másfél évtized során.

A Nintendo bejelentette, hogy Reggie Fils-Aimé, a Nintendo amerikai elnöke és egyik vezető figurája április tizenötödikével visszavonul. Még 2003 decemberében csatlakozott a Nintendohoz – akkor még a marketinges/eladási részleg felelős alelnöke volt; az elnöki posztot 2006 májusával vette fel (az elődje, Tatsumi Kimishima később a Nintendo vezérigazgató/elnöke lett Satoru Iwata 2015-ben bekövetkezett tragikus halála után).

Reggie a 2004-es E3-on nyerte el sokak tetszését (úgy vonult a porondra, hogy – és itt szabadabb fordítással élünk az angol nyelvi fordulatok lefordíthatatlansága miatt – „Reggie vagyok, és én azzal foglalkozom, hogy menő legyek és fenékbe rúgjak embereket, és MI a játékkészítésről vagyunk ismertek.”), de a 2007-es Wii Balance Board-bemutatójából is mém lett: „A testem… a testem készen áll!”, amit még ő maga is örömmel idézett vissza évekkel később (ezt a lenti videóban is felhozza emlékként!). Szóval igencsak szerethető figuráról beszélünk.

Nos, ő április tizenötödikével visszavonul, és az utódja igencsak hajmeresztő nevű: Doug Bowser! (Bowser a Mario-univerzum egyik „fő ellensége” – milyen találó…) Róla a Twitteren bukkant fel egy kép, amikor is csatlakozott a Nintendohoz. A háta mögött a kötözött Mario-Luigi figurák igencsak érdekesek…

A Nintendo egy rövid videót is publikált a Twitteren, amiben Reggie (becenevén Regginator, egy újabb dolog a videóban!) megköszöni a rajongóknak a támogatást, és Bowsert is támogató szavakkal illette. Reggie Fils-Aimé a feleségével, gyermekeivel és barátaival szeretné tölteni április közepétől az időt. A játékipar pedig tiszteleg előtte – többen is válaszoltak a tweetre. Csak néhány példa: Shawn Layden (a Sony egyik főbb amerikai vezére), Geoff Keighley (The Game Awards), a Square Enix amerikai Twitter-fiókja, a Tetris hivatalos fiókja (nemrég jelent meg a Nintendo Switchre a Tetris battle royale-ként is megnevezhető Tetris 99!), a Devolver Digital, és még sorolhatnánk…

Reméljük, hogy Doug Bowser is lesz olyan ikonikus, mint a visszavonuló Reggie Fils-Aimé volt. Bowsernek sok szerencsét, Reggienek pedig jó pihenést kívánunk!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu