Kirúgások a GOG-nál is!?

Úgy tűnik, hogy a CD Projekthez tartozó digitális, DRM-mentes játékbolt anyagilag küszködik.

A Kotaku arról számolt be, hogy csendben kb. tizenkét embert rúgott ki a GOG, amit a CD Projekt is megerősített: „Sosem könnyű embereket elengedni. Október óta bizonyos csapatokat átszerveztünk, ami azzal járt, hogy múlt héten kb. egy tucatnyi pozíció szűnt meg. Ezzel egyidőben, mióta a folyamat elkezdődött, kb. kétszer annyi új csapattagot üdvözölhettünk, és jelenleg húsz nyílt pozíciónk van.”

Viszont egy nevét elhallgatni kívánó alkalmazott ennél sokkal sötétebb képet fest a GOG szituációjáról: „Azt mondták nekünk, hogy ez egy pénzügyi döntés. A GOG pénzforgalma nem tartotta a lépést a növekedéssel, és az, hogy igencsak közel állunk a piroshoz (anyagilag a veszteségességhez), többször is felütötte a fejét az utóbbi pár hónapban, továbbá a piac mozgása a nagyobb [fejlesztői] bevételek irányába szintén kihatott ránk. Ez egy fura szituáció: gyorsan kétségbeesettek lettek a dolgok. Tudom, hogy február egy rossz hónap volt, de ezzel szemben január kiváló volt. Egy általános újjászervezés közepén voltunk, mozgattunk pár csapatot, ami nem szokatlan, de ilyen nagy mértékű leépítés idáig nem volt.”

Az Epic Games Store-ra utalt a fejlesztői bevételekkel az illető – ők ugyebár a bevételek 88%-át adják át a kiadónak/fejlesztőnek, ami a Steam esetében (adott pénzforgalmig) 70%. Úgyhogy a GOG esetében lehet egy kis küszködés – pont emiatt érdemes náluk vásárolni az akciók során: nem kell internetkapcsolat, a teljes installert letölthetjük, és külön kliens sem kötelező…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu