Kiderült, mi lehetett volna a Star Wars: Knights of the Old Republic III története!

A „KotOR 3-ra” voltak ötletek rendesen, csak ugye nem lett azoknak eredménye…

A VG247 beszélgetett Chris Avellone-nal, aki a második rész írójaként már látott egy-két belsős dolgot – lássuk is, a veterán mit mondott: „Amikor befejeztük [az Obsidiannal] a második [Knights of the Old Republic] játékot, megpróbáltuk az életünket az őrültségből helyreállítani. Elkezdtünk dolgozni a harmadik játék koncepcióján, mert mindig is trilógiában gondolkodtunk. Még a második rész fejlesztése során is [próbáltuk] előrevetíteni, hogy Darth Revan mit csinál a KotOR 2-ben, és ő nem csak eszetlenül és kegyetlenül felrobbantott mindenkit, mert amúgy volt egy nagyobb terve, ugyanis egy nagyobb veszély és manipuláció zajlott eközben.

A harmadik részben te, mint egy játékos karakter, követted volna, hogy hová tart Revan, és a csatát egészen az ősi Sith lordokig vitted volna – ők jóval rémisztőbbek voltak a Darthoknál. Ezek csak szörnyetegek lettek volna számottevő erővel, de eközben beleáshattál volna a pszichológiájukba, személyiségükbe, történetükbe, és akár abba is, hogy miként kezelték volna a játékost, miként beszéltek volna vele, milyen erőket ápoltak és fejlesztettek ki – ők lettek volna az ősök, akik nem nem csak egy naprendszert, hanem a galaxis nagyobb részét uralták volna.

Ahová mentél volna, [láthattad volna, hogy] miként hagyták ott a nyomukat a világban, azon a naprendszeren, vagy azon a holdtömkelegen. Láthattad volna, hogy mennyire borzalmas. A környezetnek egy része egy történetet mesélt volna el – ez egy remek befejezése lett volna a trilógiának. A The Old Republic csak úgy ott van kinn – nekünk nem volt lehetőségünk megcsinálni [a KotOR 3-at].” Ez igen!

Miért nem valósult meg Avellone szerint a játék? „Szerintem részben az az ok, és itt tényleg csak találgatok, hogy volt egy belsős csapat a LucasArtsnál, akik meg szerették volna csinálni, és ők előnyben részesültek velünk szemben. Egy másik ok… nos, a BioWare is próbált volna valamit csinálni. Folyamatosan bemutatták a koncepciójukat, mi meg úgy voltunk, hogy csinálni fogunk egy harmadik játékot, de ez végül nem jutott sehova sem. Nem tudom, hogy az emberek gondolták úgy, hogy nem lenne elég eladás, [vagy az,] hogy nem érdekelte őket egy egyjátékos játék. Én tudom, hogy rengetegen játszanának [a Knights of the Old Republic III-mal], de értelemszerűen talán az a szám nem elég nagy. Nem tudom, mi az indok – nem miattunk nincs meg a játék!”

A probléma csak ott van, hogy most már az Obsidian nem is dolgozhat a Star Wars-on, hacsak nem Xbox/Windows 10-exkluzív cím lenne az, ugyanis a stúdió már az Xbox Game Studios része. Mindenesetre durva, hogy Avellone mit tervezett az el nem készült Knights of the Old Republic III-nak.

Amúgy a Star Wars-játékok is a Valve-szindrómától szenvedhetnek. Star Wars: Battlefront III tíz évvel korábbról? Nem készült el, ahogy a Knights of the Old Republic III sem. (És most sem tűnik úgy, hogy készülne a DICE egy Battlefront III-mal…)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu