Elkészülhet a Myst fejlesztőinek következő játéka, a Firmament! [VIDEO]

Egy nagy hajrával sikerült a közösségi finanszírozásban elérni a célvonalat, úgyhogy a Firmament fejlesztése meg fog valósulni!

Egy hete még az volt a helyzet, hogy a 2018 során bejelentett Firmament Kickstartere 350 ezer dollárra volt a céltól, de végül 1,43 millió dollárt sikerült összehoznia a játéknak, ami elegendő lesz a játék fejlesztésére. A Cyan, a fejlesztőcsapat azt gondolja, hogy utánajárnak, hogy miként tudnák folytatni a játék finanszírozását, és erről a jövő hét folyamán több részletet is el fognak árulni. (Azaz követni fogják a Star Citizen példáját – valahol ez érthető is. Igaz, ott több millió dollárt is behúzott a játék, de ilyesmire valószínűleg nem számíthatunk a Firmament esetében.)

A Firmament egy steampunk kalandjáték lesz, ami két módon is meg fog jelenni, ugyanis lesz egy virtuális valóságot támogató, illetve egy VR-mentes kiadása is. Egy AI segítővel kell együtt működnünk, hogy „közösen megoldjuk a kihívásokat, illetve hogy megértsük, hogy mi vár ránk”. A lenti videóban láthatunk egy kis részletet is a játékmenetből: a kapcsolókon túl a robotunkat is utasíthatjuk, hogy adott pontokra csatlakozhasson. A történetről a Cyan még nem árult el semmit sem.

A Cyantól legutóbb 2016-ban láttunk játékot: akkor adták ki az Obductiont PC-re, majd később Macre és PlayStation 4-re, illetve VR-kiadásban Oculus Riftre, HTC Vivera, Oculus Touchra, illetve PlayStation VR-ra. Az a játék a Myst és Riven, két korábbi kalandjátékuk szellemi folytatása volt.

A Cyan talán a jövőre utalhatott azzal, amikor is gyanúsan kék pezsgősüveket bontottak, amikor is a Kickstarter-kampányuk sikeres volt (erről a Facebookon látható is egy videó). A Firmament a jelenlegi tervek szerint 2020 nyarán fog megjelenni Macre, PC-re, illetve PlayStation 4-re és PlayStation VR-ra. Vajon képes lesz-e akkora sikert elérni mint két és fél évtizede (ugyanis 1993-ban jött ki először Mac-re…) a Myst? Megvan rá az esély, de még túl korai ítélkeznünk ezzel kapcsolatban…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu