Menu

Elkészülhet a Myst fejlesztőinek következő játéka, a Firmament! [VIDEO]

Egy nagy hajrával sikerült a közösségi finanszírozásban elérni a célvonalat, úgyhogy a Firmament fejlesztése meg fog valósulni!

Egy hete még az volt a helyzet, hogy a 2018 során bejelentett Firmament Kickstartere 350 ezer dollárra volt a céltól, de végül 1,43 millió dollárt sikerült összehoznia a játéknak, ami elegendő lesz a játék fejlesztésére. A Cyan, a fejlesztőcsapat azt gondolja, hogy utánajárnak, hogy miként tudnák folytatni a játék finanszírozását, és erről a jövő hét folyamán több részletet is el fognak árulni. (Azaz követni fogják a Star Citizen példáját – valahol ez érthető is. Igaz, ott több millió dollárt is behúzott a játék, de ilyesmire valószínűleg nem számíthatunk a Firmament esetében.)

A Firmament egy steampunk kalandjáték lesz, ami két módon is meg fog jelenni, ugyanis lesz egy virtuális valóságot támogató, illetve egy VR-mentes kiadása is. Egy AI segítővel kell együtt működnünk, hogy „közösen megoldjuk a kihívásokat, illetve hogy megértsük, hogy mi vár ránk”. A lenti videóban láthatunk egy kis részletet is a játékmenetből: a kapcsolókon túl a robotunkat is utasíthatjuk, hogy adott pontokra csatlakozhasson. A történetről a Cyan még nem árult el semmit sem.

A Cyantól legutóbb 2016-ban láttunk játékot: akkor adták ki az Obductiont PC-re, majd később Macre és PlayStation 4-re, illetve VR-kiadásban Oculus Riftre, HTC Vivera, Oculus Touchra, illetve PlayStation VR-ra. Az a játék a Myst és Riven, két korábbi kalandjátékuk szellemi folytatása volt.

A Cyan talán a jövőre utalhatott azzal, amikor is gyanúsan kék pezsgősüveket bontottak, amikor is a Kickstarter-kampányuk sikeres volt (erről a Facebookon látható is egy videó). A Firmament a jelenlegi tervek szerint 2020 nyarán fog megjelenni Macre, PC-re, illetve PlayStation 4-re és PlayStation VR-ra. Vajon képes lesz-e akkora sikert elérni mint két és fél évtizede (ugyanis 1993-ban jött ki először Mac-re…) a Myst? Megvan rá az esély, de még túl korai ítélkeznünk ezzel kapcsolatban…

Forrás: PCGamer

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu