Új kezekbe kerül a Psyonix: a tulajdonos személye a meglepő!

A Rocket League-et fejlesztő Psyonixet felvásárolják. Nem biztos, hogy örülhetünk-e teljesen annak, hogy kik is fizetnek nem kevés pénzt a csapat tehetségéért.

A Psyonix oldalán olvashatjuk, hogy a csapat csatlakozik az Epic családhoz. Igen, Tim Sweeney cégéhez, az Epic Gameshez! A felvásárlás folyamata május vége, június eleje felé fog lezárulni. A fejlesztők szerint ezzel a lépéssel számukra lehetőség lesz „jobban és nagyobb formátumban kiszolgálni a közösséget”, és az eSporttal kapcsolatban is igencsak pozitív kilátásuk van. Persze ez még nem minden, mert azért van itt egy olyan mondat is, hogy a Rocket League az Epic Games Store-on 2019 végén fel fog bukkanni.

Bár a jelen állapotában már nincs benne ez a mondat, a The Verge-en megmaradt, úgyhogy lefordítjuk: „A Rocket League PC verziója 2019 végén jön el az Epic Games Store-ra. Eközben továbbra is megvásárolható lesz Steamen, utána pedig támogatott marad rajta azoknak, akik már megvásárolták.” Most pedig a Psyonix oldala ennyit ír csak: „A Rocket League a Steamen fog maradni. Bárki, aki azon keresztül birtokolja a játékot, továbbra is játszhat vele, és folytatólagos támogatásra is számíthat!” Pedig a Steamen toplistás a játék. Gyakran.

Nos, nem úgy van az. Ha az Epic a főnök, akkor – látván az Epic Games Store terjeszkedését – az év végre biztosan le fog ugrani a Steamről a játék, így – és ezt a GamesRadar is mondja – csak azok autófocizhatnak ott, akik már korábban fizettek pár pengőt a szórakozásért. Ez teljesen jogos elvárás: ha fizettünk a termékért, akkor jogunk van azt használni…

Szóval ez lehet az Epic Games új stratégiája: a kisebb fejlesztők által készített, de sikeres játékok esetében inkább magukat a csapatokat fizetik ki?, hogy az Epic alá kerüljenek, ezzel is elvágva őket a Steamtől, és még valami: ha lesz a Psyonixnak új játéka, az biztos nem fog csak úgy megjelenni a Steamen ezek után!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu