R-Type Final 2: elindult a Kickstarter; veteránok előre? [VIDEO]

Az oldalnézetes shoot’em up műfaj manapság, mint a R-Type Final 2  már nem olyan elterjedt (pedig azért volt az utóbbi pár évben pár igencsak igényes példa rájuk – példaként az erős magyar kötődésű Sine Morát is fel lehetne hozni!), de azért vannak olyanok, akikben még megmaradt a becsület eme stílus irányába is.

Az R-Type Final 2-ről régebben írtuk már, hogy közösségi finanszírozást fog a fejlesztőcsapat Granzella igénybe venni hozzá, de azóta van pár fejlemény. Például az, hogy a Kickstarterük elindult, és céljuk a 45 millió japán yen elérése. Ez kb. 119 és fél millió forint, úgyhogy annyira nem olyan sok (ha dollárban leírjuk – ~416 ezer -, akkor pláne nem; mostanában egy AAA címre több tíz millió dollár megy a fejlesztési költségektől kezdve a marketingig).

„Az Irem Software Engineering Inc. által licenszelve egy új játékot szeretnénk a legendás oldanézetes shooter franchise-ban, az R-Type-ban alkotni. A pszichológiai kötélhúzás az ellenfelekkel, az egyedi pályatervezés, és a franchise által kipolírozott üdítő érzés tovább fog fejlődni egy 16:9 képarányú, szélesvásznú képernyőn.

Az R-Type Finalban [PlayStation 2-re Japánban 2003-ban, a nyugaton 2004-ben jött ki. Fejlesztő: Irem. Kiadó: Európában a Metro3D. – a szerk.] látott harcigépek egyediségét, illetve a menő támadásokat fogjuk üldözni [az új játékban]. A gépekhez ezeken felül több testreszabási tárgy is elérhető lesz: lehetőséged lesz megváltoztatni a színt, a fegyvertípusokat, továbbá a matricákat. Néha azt mondják az emberek, hogy az R-Type „túl nehezen játszható”. Az R-Type Final 2-ben több nehézségi szint lesz emiatt a játékosoknak. Minél nagyobb a nehézségi szint, annál több pontot fogsz szerezni. Ezáltal a játékosok világszerte versenghetnek más R-Type pilótákkal,” olvasható a Kickstarteren.

Az érdekesség az, hogy mindössze egy hét áll rendelkezésre, hogy támogassuk a játékot! (Nem lesz az egy kicsit kevés?) Mondjuk már így is kb. 66%-on áll a finanszírozás mértéke, úgyhogy nem lesz itt baj. Az R-Type Final 2 amúgy a tervek szerint 2020 decemberében jönne ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu