Menu

R-Type Final 2: elindult a Kickstarter; veteránok előre? [VIDEO]

Az oldalnézetes shoot’em up műfaj manapság, mint a R-Type Final 2  már nem olyan elterjedt (pedig azért volt az utóbbi pár évben pár igencsak igényes példa rájuk – példaként az erős magyar kötődésű Sine Morát is fel lehetne hozni!), de azért vannak olyanok, akikben még megmaradt a becsület eme stílus irányába is.

Az R-Type Final 2-ről régebben írtuk már, hogy közösségi finanszírozást fog a fejlesztőcsapat Granzella igénybe venni hozzá, de azóta van pár fejlemény. Például az, hogy a Kickstarterük elindult, és céljuk a 45 millió japán yen elérése. Ez kb. 119 és fél millió forint, úgyhogy annyira nem olyan sok (ha dollárban leírjuk – ~416 ezer -, akkor pláne nem; mostanában egy AAA címre több tíz millió dollár megy a fejlesztési költségektől kezdve a marketingig).

„Az Irem Software Engineering Inc. által licenszelve egy új játékot szeretnénk a legendás oldanézetes shooter franchise-ban, az R-Type-ban alkotni. A pszichológiai kötélhúzás az ellenfelekkel, az egyedi pályatervezés, és a franchise által kipolírozott üdítő érzés tovább fog fejlődni egy 16:9 képarányú, szélesvásznú képernyőn.

Az R-Type Finalban [PlayStation 2-re Japánban 2003-ban, a nyugaton 2004-ben jött ki. Fejlesztő: Irem. Kiadó: Európában a Metro3D. – a szerk.] látott harcigépek egyediségét, illetve a menő támadásokat fogjuk üldözni [az új játékban]. A gépekhez ezeken felül több testreszabási tárgy is elérhető lesz: lehetőséged lesz megváltoztatni a színt, a fegyvertípusokat, továbbá a matricákat. Néha azt mondják az emberek, hogy az R-Type „túl nehezen játszható”. Az R-Type Final 2-ben több nehézségi szint lesz emiatt a játékosoknak. Minél nagyobb a nehézségi szint, annál több pontot fogsz szerezni. Ezáltal a játékosok világszerte versenghetnek más R-Type pilótákkal,” olvasható a Kickstarteren.

Az érdekesség az, hogy mindössze egy hét áll rendelkezésre, hogy támogassuk a játékot! (Nem lesz az egy kicsit kevés?) Mondjuk már így is kb. 66%-on áll a finanszírozás mértéke, úgyhogy nem lesz itt baj. Az R-Type Final 2 amúgy a tervek szerint 2020 decemberében jönne ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu