Geralt mint GPS? Egy játékban ez már meg is valósult! [VIDEO]

Ha mindig is arra vágytunk volna, hogy Ríviai Geralt mondja, hogy merre kell a következő elágazásban kanyarodni, akkor ez az álmunk be is teljesült…

Doug Cockle neve mond valamit? Nem? Nem baj, elmondjuk: a CD Projekt RED The Witcher-trilógiájában ugyanis ő kölcsönzi Geralt hangját angol nyelven. Már 2007-ben, az első rész megjelenésekor is ő volt az, aki megszólaltatta a főhőst (és ez egészen 2016-ig meg is volt, amikor is a The Witcher 3-hoz kijött a második kiegészítő, a Blood and Wine). Tizenkét évvel később már-már „kötelező irodalom” lett a nyugati akció-RPG-kben a The Witcher-trilógia, amiket már egész olcsón be lehet húzni lemezen vagy digitálisan egyaránt.

Most Cockle – azaz: Geralt mint GPS – opcionálisan egy GPS hang lett az Euro Truck Simulator 2-ben. A lenti videóban 1:10-től már hallhatjuk is, ahogy azt mondja, hogy „You’re going too fast!”, azaz „Túl gyorsan mész!”. Tény, nem teljesen hozza át a Geralt-hangot Cockle, de eléggé erősen hallható benne a Vaják. (Legalábbis mi úgy érezzük.) A kedvencük az volt, amikor a küldetés végén, a parkolás után bemondja, hogy „It’s all over now”, tehát „Most már itt a vége”. Geralt mint GPS egyszerűen zseniális tehát : van azért egy kis perverzitása ennek a történetnek, de azért ez is jobb, mint az alaphang (ami azért ki is kapcsolható, ha csak a térképre hagyatkoznánk, nem pedig a GPS hangkoordinációjára).

Már csak egyetlen kérdés merült fel bennünk: Cockle vajon a Cyberpunk 2077-ben (ami a pletykák szerint akár 2020 első felében már meg is fog jelenni!) is hallható lesz-e, ami tényleg egy kecses gesztus lenne a CD Projekt RED részéről, vagy ebből a buliból végül kimarad? Erről egyelőre fogalmunk sincs – ezt maximum a lengyel fejlesztők tudhatják, akik amúgy az E3-ra igencsak erősen készülnek, hiszen ott be fogják mutatni nekünk a játékot. (Vajon megjelenési dátumot is közleni fognak?)

Tesztünket a The Witcher 3-ról itt olvashatjátok.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu