Most már nem zárja ki a Take-Two a Red Dead Redemption 2 PC portját!

Valljuk be: vétek is lenne kihagynia a Take-Twonak és a Rockstarnak (a Red Dead Redemption 2 kiadójának és fejlesztőjének) a lehetőséget még úgy is, hogy eközben a western-kaland első része továbbra is Xbox 360 és PlayStation 3-exkluzív játék…

Már több alkalommal is írtunk azokról a jelekről, amik arra mutattak (mutatnak?), hogy a Red Dead Redemption 2 a 2018 őszi PlayStation 4 és Xbox One verziója után hamarosan PC-re is meg fog jelenni. Most hozzátehetjük azt, amit Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója mondott egy New Yorkban megrendezett üzleti, befektetői találkozón.

Egy befektető azt a kifejezést használta angolul a Red Dead Redemption 2 PC-s kiadására, hogy „layup” – kosárlabdás kifejezéssel élt, ami annyit tesz, hogy könnyű lenne kivitelezni a portolást. „Nincs hátránya annak, hogy kiadjuk PC-re a játékot,” válaszolt erre a kijelentésre Zelnick, ami nem sok, de már gyanús: eddig ugyanis többnyire azt mondta a vezérigazgató, hogy inkább hagyná a Rockstart válaszolni a „mikor lesz már RDR2 PC-re?” kérdésre, úgyhogy már egyfajta vezetőségbeli hajlandóság is mutatkozik egy újabb platformra.

Lehetséges, hogy a Sony-val kötött exkluzív megállapodás játszhat közre itt, ugyanis valamennyi tartalom csak PlayStation 4-re érhető el. Ha ez valamilyen időzített megállapodás (amiről az a pletyka járja, hogy ugyanez érvényes a novemberben megjelenő Death Strandingre, Hideo Kojima új játékára!), akkor annak letelte után jogi akadálya nem lehet már annak, hogy a Red Dead Redemption 2 PC portot kapjon. (És akkor itt lehetne elmélkedni azon, hogy a Take-Two nem vállal kockázatot és a Steamen kiadja, vagy behúzza a kéziféket és az Epic pénzét, majd az Epic Games Store-on adja ki először a játékot, amivel a RDR2 az EGS egyik húzócíme lehetne…)

Mivel a Grand Theft Auto V is kb. fél évvel a PlayStation 4/Xbox One port után megjelent PC-re is, talán reménykedhetünk a Red Dead Redemption 2 esetében is.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu