Új eladási adatok a Nintendo Switchről: továbbra is szárnyal!

A Nintendo negyedéves pénzügyi jelentésében olvashatjuk, hogy mennyire is teljesít jól „a kapcsoló”.

Kezdjük rögtön a számmal: 36,87 millió. Ennyi fogyott 2017. március 3-a és 2019. június 30-a között a Nintendo Switchből, ami már így bőven lehagyta a Nintendo 64-et, de még egy kicsit lemaradásban van a Super Nintendo Entertainment System, a SNES mögött (49,1 millió). Az április 1-e és június 30-a közötti első üzleti negyedévben 2,13 millió Switch, és 22,61 millió játék fogyott (összesen idáig pedig 210,13 millió, úgyhogy konzolonként átlagosan közel hatot adtak el). A Sony-val ellentétben a Nintendo nem módosította üzleti elvárásait: 2019 áprilisa és 2020 márciusa között továbbra is az a kitűzött céljuk, hogy 18 millió Nintendo Switch fogyjon. Ez a 2,13 millió kezdetnek gyengének tűnik, de ne feledjük, hogy például a Super Mario Maker 2 június végén jött ki, így annak nem volt még nagy hatása a hardveres eladásokra (abból a játékból három nap alatt, a június 28-ai megjelenés lévén 2,42 millió fogyott – talán érthető a gondolatmenetünk…), és tradicionálisan mindig is az év vége, a harmadik üzleti negyedév (október-december) szokott komoly eladásokat produkálni.

A Nintendo ezen felül módosította a first-party, belsős fejlesztésű Nintendo Switch-exkluzív játékok eladási adatait. A top 10-es lista jelenleg így fest:

 

  1.         Mario Kart 8 Deluxe – 17,89 millió
  2.         Super Mario Odyssey – 14,94 millió
  3.         Super Smash Bros. Ultimate – 14,73 millió
  4.         The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 13,61 millió
  5.         Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 10,98 millió
  6.         Splatoon 2 – 9,02 millió
  7.         Super Mario Party – 6,99 millió
  8.         New Super Mario Bros. U Deluxe – 4,10 millió (január 10-én jelent meg)
  9.         1-2 Switch – 3,01 millió
  10.        Mario Tennis Aces – 2,75 millió

 

Tehát a Super Mario Maker 2 majdnem kapásból a top 10-ben startolt, ami igencsak komoly eredmény egy pályaszerkesztőtől. A Nintendo Switch tehát szárnyal tovább, és van is miért: már az is hivatalos, hogy a The Outer Worlds is kapni fog egy Switch-portot!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu