Grand Theft Auto Online: jó játékosszámokat mutat fel a kaszinózás óta

A megjelenés óta nem látott szintekre emelkedett a Rockstar Games Grand Theft Auto Online játékának játékosszáma.

Kaszinózás? Nemrég arról számoltunk be, hogy egy olyan frissítést kapott a játék, hogy valós pénzzel (de nem pénzért!) kaszinózhatunk abban a Diamond Casinoban. Óránként maximum egy dollárt lehet elkölteni benne, úgyhogy annyira nem veszélyes a szerencsejáték, ami így újabb monetizációs módszere lett a Rockstarnak és a Take-Two-nak.

De mégis, hatalmas siker lett a kaszinó: a közel hat éve elindított Grand Theft Auto V online részlege, a GTA Online akkora játékosszámot mutat fel, amire a rajt óta nem nagyon volt példa. A játék a Steamen is gyorsan a bestseller játékok közé jutott, és mivel nagyon gyakran akciós a Grand Theft Auto V (ami a világ egyik legjobban fogyó játéka – így nehéz falat lesz a már készülő, next-gen folytatásnak túlszárnyali ezt…), ezen valahogy nem tudunk meglepődni… A SteamDB szerint PC-n legalábbis „tüskés” eredménye van a GTA V-nek a rajt óta: rekordszámú játékos. Ez valószínűleg a konzolokon is érvényes, így a PlayStation 4 és az Xbox One esetében is sokan nekiülhettek a Grand Theft Auto Online-nak.

Úgyhogy hiába van több mint ötven országban betiltva ez az új kaszinó. Felsoroljuk: Afganisztán, Algéria, Amerikai Szamoa, Argentína, Azerbajdzsán, Bahama-szigetek, Bhután, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Brunei, Kambodzsa [csak a külföldi látogatóknak engedélyezett a szerencsejáték], Kajmán-szigetek [külföldi félkarú rablók engedélyezettek; földi szerencsejáték és online helyi kaszinók tiltottak], Kína, Costa Rica, Kuba, Ciprus [licensz kell az online sportfogadáshoz], Csehország [az online lottózást és sportfogadást engedélyezik csak], Ecuador, Görögország [részben tiltott az online szerencsejáték], Izland [csak az offline szerencsejáték engedélyezett], Indonézia, Irán, Irak, Izrael, Jamaika, Jordánia, Kuvait, Libanon, Líbia, Liechtenstein, Luxemburg [csak az online lottó és sportfogadás engedélyezett], Maldív-szigetek, Mali [csak külföldi látogatóknak], Mauriánia, Málta [a Rockstarnak licensz kell az ottani kormánytól szerencsejátékhoz],  Malajzia [nem mindenkinek működik, ki tudja, miért], Montenegró, Észak-Korea, Omán, Pakisztán, Paraguay, Peru, Lengyelország [csak az online sportfogadás engedélyezett], Portugália [lásd Málta esetét], Katar, Szaúd-Arábia, Szomália, Dél-Afrika [az online szerencsejáték tiltott], Dél-Korea, Sri Lanka, Szudán, Szíria, Thaiföld [csak a lóverseny és a kormány lottója engedélyezett], Tuvalu, Egyesült Arab Emírség, Vietnám, Venezuela.

És ez a lista még bővülhet.

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu