Részletes betekintés a Gears 5 pályaépítőjébe [VIDEO]

Bár jelenleg csak az Escape módban lesz használható a pályatervező a Gears 5-ben, már korábban szó volt arról, hogy máshová is ki szeretné a The Coalition bővíteni a videóban most részletesebben is bemutatott pályaszerkesztőt.

A fejlesztők sok testreszabhatási opciót fognak biztosítani számunkra. Eltérő játékmenetbeli csempéket illeszthetünk egymáshoz (tehát itt is „blokkokkal” tervezhetünk, ahogy sok másik játékban is), és a hossz is rajtunk múlik – a kezdőponthoz igencsak közel is tehetjük a „kijáratot” (elvégre menekülési módról beszélünk…), vagy ellenkezőleg eltehetjük „a világ másik végére”, és közben több biztonságos szobát is létrehozhatunk, hogy fejezetekre is felbonthassuk a pályánkat.

Természetesen az ellenfelek számát és típusát is beállíthatjuk termenként, így a szadisták igencsak örömmel pakolhatják erős ellenségekkel tele a szobákat, hogy még csak véletlenül se legyen esély olyan könnyen végigmenni a kalandon. Még úgy is, hogy a fegyvereket is mi állíthatjuk be, és a hozzájuk szükséges lőszerek helyét is meghatározhatjuk. (Na mibe, hogy valaki majd direkt csinál egy iszonyat nehéz pályát, ami elején ad egy erős fegyvert, de töltény meg sehol sem lesz…?) Még érdemes megemlíteni a Gears 5-ben debütáló új fegyvert, a Venom bombát is – ezt teljes mértékben behangolhatjuk, így a robbanáshoz szükséges idő, a sérülés sokszorozója, és a bombában levő gáz terjedésének sebessége is a mi kezünkben lesz. Ha kész a pálya, egy gombnyomással végigrepülhetünk a pálya felett, hogy ellenőrizhessük alkotásunkat; utána pedig két barátunkkal helyi vagy online multiplayerben ki is próbálhatjuk a szintet, amit akár a lobbiba is feltölthetünk, hogy mások is játszhassanak alkotásunkkal. (Újabb örömre ok a szadista pályatervezőknek…)

A Gears of War sorozat új tagja, ami csak Gears 5 névre hallgat, szeptember 10-étől lesz elérhető Xbox One-on és Windows 10-en (és az ezeken elérhető Xbox Game Passba is rögtön bekerül). Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezők, továbbá a játék Ultimate Editionjét megvásárlók négy nap előnyhöz jutva már 6-ától játszhatnak majd.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu