Holnap Age of Empires bejelentés várható

A Microsoft egy bejelentésre készül az Age of Empires játékkal kapcsolatban.

A Gamescomon lesz a Microsoftnak is egy rendezvénye. Ennek a neve Inside Xbox. Ez augusztus 19-én, délután öt órakor fog kezdődni. Twitchen, YouTube-on, Facebookon, Twitteren és Mixeren is figyelemmel lehet követni a műsort. A műsornak nagy eséllyel biztosan része lesz az Age of Empires is valamilyen formában. A Twitteren ugyanis az Age of Empires hivatalos profilja is hirdeti, hogy egy bejelentés lesz a franchise körül. Részleteket természetesen nem mondtak, úgyhogy az érdeklődőknek holnap délután be kell hangolódniuk a műsorra.

Az Age of Empires IV-et a Relic Entertainment fejleszti. Korábban ezeken a játékokon dolgozott a csapat, nem sorrendben: Homeworld 1 és 2, Warhammer 40K: Dawn of War-sorozat, Company of Heroes 1 és 2, Impossible Creatures, The Outfit és Warhammer 40K: Space Marine. Az utóbbi kettő kivételével (azok ugyanis TPS és FPS műfajúak) stratégiai játékok és körökre osztott stratégiák azok, amiken eddig a Relic Entertainment dolgozott. Megjelenési dátuma még nincsen a Windows 10-re biztosan készülő játéknak, amit még 2017 augusztusában, tehát két évvel ezelőtt, szintén a Gamescomon jelentett be a Microsoft – a trailert onnan be sem másoljuk, mert felesleges, mivel csak koncepciós artwork van benne.

Eközben valamikor ősz folyamán fog megjelenni az Age of Empires II: Definitive Edition. Ennek eredetije még 1999-ben jelent meg. 4K-s felbontás, újrakevert audio, továbbá egy új kampány, a The Last Khans is a része lesz ennek a játéknak. Ezen a két játékon kívül talán az Age of Empires III: Definitive Edition is megvalósulhat. Az eredeti játék még 2005-ben jött ki. Adam Isgreen, a franchise kreatív rendezője erről is beszélt pár hónapja a PCGamesN-nek.

Úgyhogy a németországi Kölnben megrendezésre kerülő Gamescom során az Age of Empires tekintetében valamit be fog jelenteni a Microsoft. Majd holnap ki fog derülni, hogy pontosan micsoda.

Forrás: PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu