Menu

A 0451 kód rejtélye [VIDEO]

Több játékban is felbukkant ez a négy számjegyet tartalmazó 0451 kód.

Ez a kód több játékban is felütötte a fejét, de a legkorábbi példa erre az 1994-es System Shockban volt. Ez a játék az egyike azoknak, amin Warren Spector dolgozott. Spector egy 2015-ös videóban beszélt erről a témáról. Ez a videó 52 és fél percnyi játékmenet az első Deus Exből, és a különlegesség az, hogy a Deus Ex alkotói, így Spector, továbbá Sheldon Pacotti és Chris Norden játszott lényegében saját szüleményükkel. Ebben a videóban Spector elárulta, hogy a 0451 kód számára igencsak különleges volt, ugyanis a Looking Glass Studioshoz köthető (ez az Amerikai Egyesült Államokon belül a Massachusetts állambeli Cambridgeben volt található – ők fejlesztették a System Shockot is), mivel a belépéshez használt kód pontosan ugyanez a négy szám volt ebben a sorrendben. Anno a Twitteren kérdezték is, hogy nem a Fahrenheit 451-ből származik-e. (Ezt a disztopikus könyvet az amerikai Ray Bradbury írta – első megjelenése 1953 októberében volt esedékes.) Erre Spector válaszolt is: „A Bradbury referencia, utalás csak egy kis bónusz. Sajnálom!”

A System Shock után viszont több játék is alkalmazta ezt a kódot. Először például a 2007-es BioShock vetette be, és az a sorozat ugyebár a System Shock szellemi folytatása kívánt lenni. Négy évvel később, 2011-ben a Deus Ex: Human Revolutionben is feltűnt, és ezt a kapcsolatot ugye nem kell magyarázni. A 2014-es Alien: Isolation egy kicsit csavart, ugyanis a kód itt 4510 lett, de a számok megegyeznek. A 2016-os Dishonored 2-ben is látható volt a “451”, amiből bár hiányzik a nulla, de az üres helyet ki lehet azzal is tölteni. A Mafia III egy évvel utána, 2017-ben egy liftben használta ezt a kódot… és az idei példa a Wolfenstein: Youngblood rá.

Négy számjegy, ami gyakran visszatér – talán pont azért, mert eléggé könnyű a numpadon csukott szemmel is beütni ezt a számkvartettet…

Forrás: Twitter, YouTube

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu