Új szivárgás az Elden Ring kapcsán: megvan, mikor ülhetünk neki?

Érdekes részletek is kitudódtak a FromSoftware következő játékának: az Elden Ring játékmenetéről.

A Redditen írnak arról, hogy a George R. R. Martinhoz köthető háttérvilággal rendelkező Elden Ringből először decemberben, a The Game Awards során láthatunk játékmenetet, majd a játékot 2020 áprilisában játszhatjuk. Ez úgy még legyintéssel el is lenne intézhető, de további részleteket is mondott a játékmenetről…

A harc legtöbb része a Souls-sorozat alapjaira épül. A bossoktól szerzett erő bekerül a kombókba, valahogy úgy, ahogy a Sekiro: Shadows Die Twice során a műkarunkba, ám itt mindegyik fegyver érintett lesz. Néhány közülük használható lesz új utak megnyitására is, ami eléggé Zeldás, ha belegondolunk. Lesz egy új csík, az FP. Ez része lesz az új égési mechanikának. Az ilyen erők használata égetni fogja a karjainkat addig, amíg azokból hamu lesz. Ha egy adott mértékben már megégtünk, az ellenfelek is lenyeshetik őket. Gépi karokat használhatunk helyettesítésként, de cserébe gyengébbek lesznek azok. A végtagokat az ellenfelek is droppolják, de csak néhányat használhatunk végtag-helyettesítőként, ugyanis a legtöbbje rohadt, vagy már égett lesz. Ezeket fel lehet ajánlani másoknak. A karjainkat helyreállíthatjuk teljes mértékben, ha meghatározott oltároknál pihenünk, és a lopakodással elintézett gyilkosságok valamelyest gyógyítják az égésünket.

Meghatározott mozdulatok/képességek lesznek mint például a guggolás, úszás, az erősebb testtartás, a vágta (dash), a gyógynövények kraftolása, a mágia, a két fegyver egyidejű alkalmazása, a támadások elhárítása, a visszatámadás, mászás, környezetben való rejtőzködés, hit, ürítés, gurulás, szuperpajzs, magas ugrás, környezetben való dolgokra való figyelem, és a tudás. Skillfák is lesznek eltérő ágakkal. A skillek a kezdőosztályunktól függően lesznek, de a játék során a skillpontokkal a buildünktől függően továbbiakra tehetünk szert.

A karjaink egy új mechanikaként fognak szolgálni. Lesz egy „kezes” parancs, ám ehhez el kell tennünk a fegyverünket. Meg lehet ragadni és el lehet hajítani objektumokat (karok, kövek, ilyesmi), el lehet tolni a köveket, meg lehet vizsgálni a falakat, és kézzel is lehet a köveket tolni a megragadó parancssel, továbbá az analóg karokkal. Nem lesz feltüntetve, hogy mit tolhatunk/foghatunk meg és mit nem – ezt nem fogja a játék feltüntetni.

Huh. Úgyhogy ha igaz a pletyka, az Elden Ring 2020 áprilisban jöhet PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu