Martin Scorsese szerint a Marvel-mozik nem filmek, hanem vidámparkok

MOZI HÍREK – A Netflixen látható The Irishman, az Aljas utcák, A taxisofőr és más legendás filmek rendezője, Martin Scorsese leült pár Marvel-film elé, de mindet nevetségesnek tartotta.

A híres rendező akkor beszélt erről, amikor leült, hogy a The Irishman című filmjét promotálja. A netflixes film hatalmas sikert aratott New York Film Festivalon, amelyre a streaming csatorna nézőinek november 27-ig kell várniuk. Sokan már most „azonnali klasszikusnak”, mestermunkának hívják a rendező és a Netflix együttműködésével készült filmet. Mondanunk sem kell, hogy mi már tűkön ülve várjuk.

No de térjünk vissza a veterán rendezőnek, a Marvel-filmeket érintő negatív véleményére. Miközben a Bosszúállók: Végjáték minden idők legnagyobb bevételt produkáló filmje és a kritikusok is rendkívül jó véleménnyel vannak róla, (nekünk is tetszett), addig Scorsese biztos nem venne rá mozijegyet.

A rendező nemrég próbált megnézni pár Marvel-filmet (azt nem árulta el, melyeket), de nem volt tőlük elájulva. Egész konkrétan azt sem látja, hogy napjaink kulturális világába hova illeszkedik bele.

„Egyszerűen nem értem. Pedig megpróbáltam megnézni ezeket. De szerintem ez nem mozi. Őszintén szólva, hiába is vannak tényleg profi módon elkészítve, profi színészekkel, akik a körülményekhez képest a legtöbbet próbálják kihozni magukból, számomra ez nem más, mint egy vidámpark. Nem egy olyan filmalkotás, ahol emberi lények próbálnak érzelmi, pszichológiai tapasztalatokat megosztani más emberi lényekkel.”

Talán ez felbőszíti a hardcore MCU-rajongókat, de tényleg ez a véleménye. Nem szándékosan becsmérli a filmeket, vagy nem azt mondja, hogy milyen jó, hogy Iron Man meghalt, hanem egyszerűen csak az őszinte véleményét mondta el.

Hozzá kell tennünk, hogy a nemrégi mozikba került DC-univerzumból ismert antihőst szerepeltető Joker sokat köszönhet Scorsese munkásságának, és egy időben még arról is szó volt, hogy ő lesz e film producere. Scorsese elolvasta Todd Philips, a Joker rendezőjének forgatókönyvét és elmondta ezzel kapcsolatban a javaslatait, azonban Philips nem árulta el, mit mondott neki.

Nem minden híres, inkább „művészfilmjeiről” (amennyiben ez a kifejezés napjainkban még egyáltalán értelmezhető) rendező utálja a Marvel filmeket. Quentin Tarantino például imádja őket kedvence a Thor: Ragnarok.

Forrás: Empire Magazi

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu