Mindenkinek meg kíván felelni PC-n a Death Stranding

A mostanában a paritást nélkülöző PC-n igyekszik a Kojima Productions mindenkinek megfelelni a Death Stranding játékkal.

A 505 Games lesz a PC-s kiadója PlayStation 4-en a tegnapi napon megjelent Death Strandingnek, és ebből ítélve gondolhattuk volna jogosan is azt, hogy a Remedy Entertainment által fejlesztett Control után ez a játék is Epic Games Store-exkluzivitással fog rendelkezni. Nem így lesz, ugyanis már most fellelhetjük a Death Stranding Epic Games Store oldalát és Steam oldalát egyaránt. És nem, nem lesz időzített exkluzivitás az Epic Games Store-on: egyszerre fog 2020 nyarának elején felbukkanni Hideo Kojima játéka a két digitális boltban, mégpedig 60 dolláros, azaz számunkra 60 eurós áron, ami addigra már nagy eséllyel 21 ezer forint körül lesz átszámítva.

Azért ha belegondolunk, nem éppen szerencsés az időzítés: a Sony számára nem lett volna célszerűbb (és anyagilag kedvezőbb…), ha megvárják mondjuk a januári hónapot, és akkor mondanák be, hogy igen, jön a PC-s port? Mert ezzel biztos, hogy azok, akik PlayStation 4-gyel és egy kellőképp erős PC-vel is rendelkeznek, megfontolják, hogy megvegyék-e Kojima új játékát. (És lehet, hogy páran emiatt inkább várnak is a nyárig, sosem lehet tudni…) Lehet, hogy Kojima terve volt ez mindvégig? Ha igen, akkor a Sony-nak ezzel valamelyest keresztbe tehetett, de ennek ellenére nem kizárt, hogy a Death Stranding ennek ellenére is november legkelendőbb játéka lehet (a PlayStation Store-on szinte biztosra vehetjük, Amerikában is megvan rá az esély…).

Ezzel a dupla (Epic Games Store + Steam) húzással pedig nem kizárt, hogy a Kojima Productions a filmes munkálatokhoz, vagy akár a Death Stranding folytatásához. Az előbbiről korábban már beszámoltunk, hogy sor fog kerülni rá, az utóbbit pedig nem tartjuk kizártnak (és ez vonatkozik egy lehetséges Google Stadia portra is – valahogy ilyen érzésünk támad). Úgyhogy ha nincsen PlayStation 4, akkor kb. júniusig kell várni a Death Strandingre. Gépigényt még nem tudunk.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu