Egyre valószínűbbnek tűnik a BioShock visszatérése!

A Take-Two itt-ott csendben már elhintett utalásokat arra, hogy a jelenleg már jó öt éve parkolópályán álló BioShock feltámadásra készül.

Korábban (úgy másfél éve, 2018 áprilisában) már volt szó arról, hogy egy „nagyon titkos” 2K stúdióban már készül állítólag egy új BioShock játék. Ezt egyre biztosabbra vehetjük, ugyanis Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója a cég legújabb pénzügyi jelentése során olyan bátor, már-már pofátlan kijelentéssel élt, hogy „a [játékfejlesztési] történelem legerősebb fejlesztési tervezetével” rendelkezik a kiadó – ez nem is vitatott, ugyanis az utóbbi egy évtizedben két Red Dead Redemption játék, továbbá a Grand Theft Auto V is megjelent, nem beszélve három Borderlands-ről (négyről – Pre-Sequel), és a BioShock Infinite sem elhanyagolandó.

Ilyet is mondott Zelnick, hogy a cég tervezi, hogy „az izgalmas, új IP-k mellett a legnagyobb franchise-ainkból is készülnek folytatások”. Ez még önmagában semmit sem mondhat, de az időzítés nem olyan véletlen, ha hozzáadjuk a közben felbukkant álláshirdetést, ami a 2K Publishinghoz köthető az amerikai Kalifornia állam Novato városában (ez lenne az a bizonyos titkos stúdió). Az álláshirdetés egy „játék végével kapcsolatos vezető tervezői” posztot kínál, és ilyet állít, hogy „Egy, a narratíva utáni rendszerekkel, küldetésekkel, és játékosfejlődéssel kapcsolatos készletet akarunk felépíteni, ami a fanatikus fanboyainknak és fangirljeinknek [tényleg ezzel a kifejezéssel éltek – nem mi fordítjuk félre – a szerk.] több tartalmat kínál egy folytatólagos, élő szolgáltatásos alapon.”

Ez önmagában nem mond sokat, de egy topic a Redditen nyomon követte a novatói stúdióban dolgozó egyéneket. Az eddig megtalált tizenkét személyből öten korábban dolgoztak BioShock játékokon, így a franchise-zal kapcsolatban kellőképpen tapasztaltak. Ehhez még érdekes lehet, ha hozzávesszük a BioShock-alkotó Ken Levine kisebb mértékű projektjét, ami szintén a franchise-hoz ragaszkodhat.

Mindenesetre nehéz még elhinni, hogy készül a BioShock 4 (valószínűleg már next-gen címként), de az kicsit furcsa lenne, ha az is élő szolgáltatásos rendszerrel rendelkezne. (Lásd Anthem az Electronic Arts-nál.)

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu