Nemsokára megindulhat az Atari VCS gyártása

Többszöri halasztás után már hivatalos, hogy az Atari VCS az előgyártási folyamatának végén jár.

A 2017 végén bejelentett Ataribox Indiegogo közösségi finanszírozása 2018 nyarán indult el, amikor is át lett nevezve Atari VCS-re. A konzol több mint 2,3 millió fontot (közel egy milliárd forintot) kalapozott össze, csak eközben a 2019 márciusi rajtot szépen eltolták 2020 márciusára. Idén október elején Rob Wyatt, az Atari VCS tervezője lelécelt, mert szerinte neki és az ő cégének, a Tin Giantnek már hat havi fizetéssel lóg az Atari.

A sötét fellegeket egy új blogposzt kívánja eloszlatni. Ezt Michael Arzt, az Atari VCS projekt egyik főnöke írta: „Az Atari mindig egy csúcsminőségű termék kiszállítására fog törekedni egy saját magunk által felállított határidő teljesítésével szemben. Ez igaz volt a projekt kezdetekor, 2019 márciusában, és ma is. Az Atari VCS-t úgy tervezték meg, hogy már a koncepciók során a digitális [játék]szállítás is a terv része volt. A digitális [formátum] a játékok és a szórakoztatóipar jelene és jövője, és egyre több fogyasztó preferálja az új tartalmak felfedezését és megvásárlását [ezen a módon]… Az konzolt úgy tervezték meg, hogy képes legyen felkarolni bármilyen támogatott játékstreamelő platformot, beleértve a [Google] Stadiát és azon platformokat, amik később fognak érkezni,” idézünk a posztból.

A márciusi halasztás Arzt szerint a konzol teljesítményének és élettartamának növelése miatt volt (halkabb és kevésbé melegszik), nem beszélve a kontrollerről és a joystickről, amit alaposan teszteltek. Nagyobb brandekkel is igyekszik az Atari megállapodni, legyen szó a játékok vagy az appok fejlesztőiről – az Atari VCS a Linux-alapú Atari OS-t fogja használni, és 4K/60FPS HDR tartalmakat is kínál majd. A beépített web böngészőn keresztül elérhetőek lesznek azon appok, amik nem lesznek alapból a konzolon, de az appkiegészítés tavasszal várható.

Úgyhogy az konzol (ami márciusban fog megjelenni, és az Indiegogo-támogatók hamarabb meg fogják kapni) igyekszik a streamelésre ráállni, és ha a Google Stadia mellett például a Project xCloudot, vagy a PlayStation Now-t is támogatni fogja, nem lesz rossz a platform számára.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu