Késni fog az Atari VCS, de jó indoka van rá!

Az Atari bejelentett egy kis változást az Atari VCS menetrendjében…

Eredetileg úgy jelentették be az új Atari konzolt, az Atari VCS-t (régebben Ataribox néven volt ismert!), hogy egy Bristol Ridge A10 CPU és egy Radeon G7 GPU lesz benne. Nos, ezt az elképzelést dobjuk a kukába: „Az Atari VCS-t egy 14 nanométeres AMD processzor, és egy magas teljesítményű Radeon Vega grafikai architektúra hajtja majd meg két „Zen” processzormaggal. […] Az AMD új Ryzen chipje gyorsabb, hűvősebb, és jóval gyakorlatiasabb lesz, ami megengedi a VCS-nek, hogy kihasználhasson egy egyszerűbb és jóval hatékonyabb architektúrát […]. Az új processzor beépített Ethernetet, modern HDCP-s, natív 4K-s videót, és egy biztonságos frame buffert tartalmaz teljeskörű DRM videó támogatással (Netflix, HBO, stb.).

Ez az upgrade egy csendesebb, hűvösebb dobozban nagyobb teljesítményt eredményez, és minimális hatása van a gyártási folyamatainkra. Miközben az új AMD processzor specifikációi a megjelenéshez közeli időpontban kerülnek bejelentésre, biztosíthatunk afelől, hogy az új AMD Ryzen processzor több módon is jobban illik a projekthez, és még inkább lehetővé teszi az Atari VCS-nek, hogy az alkotóknak teljesítse egy egyedi és jóval rugalmasabb platform ígéretét. […]”, olvasható a bejelentésben.

Szóval egy izmosabb hardver kerül az Atari VCS-be. Ez jó. A konzol cserébe késni fog. Ez nem jó. Az Indiegogón még az olvasható, hogy júliusban érkezne a támogatóknak az Atari VCS. Nem így lesz az – 2019 végén tervezik kiszállítani Észak-Amerikában a fejlettebb konzolt. Európáról ilyen részleteket nem közöltek – szintünk elképzelhető egy 2020-as rajt.

Mindenesetre jó ötlet a váltás – ezzel az Atari VCS nem lesz olyan hűdenagyonelavult majd.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu