Menu

Szöveges kalandjátékot ír a játék során a mesterséges intelligencia

Mély tanulással igyekszik a mesterséges intelligencia kifinomult, szöveges kalandjátékot létrehozni (már a nyolcvanas, de még a kilencvenes években is volt ilyesmire példa!).

Ennek a mesterséges intelligenciának (MI-nek) neve AI Dungeon 2, amit Nick Walton hozott létre. Ő az OpenAI-t használja ahhoz, hogy egy régies kalandjátékot tudjon létrehozni a gépi tanuláson keresztül. Mivel egy szöveges játékról van szó, így értelemszerűen be kell gépelni azt, hogy mit szeretnénk, és javasolt igével kezdeni a mondanivalónkat, de másra is kaphatunk reakciókat – a PCGamer példája szerint egy varázslót irányíthatott az író, aki pár kör múlva rádöbbent arra, hogy ő felelős a rombolásért, majd a varázsló fiatalabb formájával kellett megküzdenie.

Persze nem tökéletes a technológia még, de idővel kifinomul ez (elvégre a mély tanulásból tanulni fog a mesterséges intelligencia, így minél több alkalmazás révén annál jobb eredményeket, játékokat képes majd felmutatni). Most még lehet azért problémákba ütközni – egy végtelen loopra, egy kiakadásra, egy elakadásra mindig fel kell készülni, és mivel véletlenszerű az egész, nem sok esély van arra, hogy két játékos ugyanazt élhesse át, így például, akik sokat Dungeon & Dragonöznek (D&D-znek), ez egyfajta interaktív változata is lehet annak, így nem kell asztal, papír, ceruza, meg Dungeon Master sem, mert azt a szerepet a PC-nk tölti be.

Úgyhogy ide kattintva (majd ezen a site-on a Play AI Dungeon 2-re bökve) lehet is játszani, de kell neki pár perc, hogy elinduljon, ugyanis a technológia az OpenAI legnagyobb 1.5B-s paramétermodelljére alapul, és a Choose Your Story weboldalán található interaktív fikciók segítségével lett betanítva. (Ha nem működne, van ott egy link a Githubra, hogy helyileg játszhassuk, de így mellé a szintén ingyenes CUDA letöltés kell, meg egy erős GPU sok VRAM-mal. Jaj – kellenek az erőforrások.)

Csak aztán ne ebből valósuljon meg még a végén a Skynet. (Nincsen nekünk John Connorunk a túléléshez!)

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu