Időzített exkluzivitás a Final Fantasy VII Remake-en

Amit gyanítottunk jó ideje, az csendben megerősítésre került: nem lesz kizárólag PlayStation 4-en játszható a Final Fantasy VII Remake (…első része, mert hallottuk már, hogy epizodikusra tervezi a Square Enix).

Szóval itt a Final Fantasy VII Remake dobozképe, kezdjük azzal, hogy megmutatjuk.

 

 

Ez a Square Enix weboldaláról származó kép. Nem Photoshop. Nem valami hoax cucc. A jobb oldalt, a sarokban van egy „PlayStation-exkluzív. Játszd először PlayStation 4-en. *időzített exkluzív 2021. március 3-áig” felirat. Azaz: a Square Enix következő nagy dobását egy éven át csak PlayStation 4-en érhetjük el, így jövő tavasszal a PC-sek és Xbox One-nal rendelkezők kimaradnak Cloud felújított kalandjaiból – nekik 2021 márciusáig várni kell, és az az időpont már gyanúsan felhozhatja a next-gen kérdést, és őszintén szólva nem tartjuk kizártnak, hogy a háttérben már egy PlayStation 5-ös kiadást is terveznek 2021-re…

A 2015-ös E3-as bejelentés után tehát jó öt év kell(ett?) a Square Enixnek, hogy megvalósuljon a projekt, ami azok után kapott valószínűleg zöld utat, amikor a Square Enix a 2014-es PlayStation Experience-en bejelentette a Final Fantasy VII PlayStation 4-es PORTJÁT a PC-s kiadásból. Egy német értékesítő oldalán láttuk korábban az Xbox One verziót, és egy júniusi sajtóközlemény is azt írta, hogy a Final Fantasy VII Remake „először” a PlayStation 4-en „debütál”.

Az ilyen időzített exkluzivitás nem olyan meglepő – a Square Enix és a Microsoft korábban a Rise of the Tomb Raiderrel, a 2013-as Tomb Raider-reboot folytatásával is meglépte, hogy először egy éven keresztül csak Xbox Oneon és Xbox 360-on volt a játék elérhető, és csak utána következett a PalyStation 4-es és PC-s port.

Mivel a Square Enix mostanában igencsak szeret multiplatform lenni (még a Kingdom Heartsszal is elérték az Xbox One portot…), ez nem olyan meglepő. De mivel epizodikus a játék, a folytatás vajon még a jelenlegi generáción lesz, vagy ezzel akarnak beetetni minket a next-gen kiadásra?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu