Death Stranding: erős elképzelések már a kezdetleges dokumentációban is

A Death Stranding játékról már a fejlesztés megkezdése előtt is eléggé erős elképzelése volt Hideo Kojimának.

Kojima a Twitteren ezt írta japánul: „Amikor a koncepciót írtam [a következő játékhoz, erről pont tegnap esett szó – a szerk.], régi anyagokat találtam a számítógépemen. Nosztalgikus… [Íme] a Death Stranding prezentációs anyaga.”

Az első képen három szekciót látunk: „Útalkotás – csak magadra számíthatsz, és törj át az elhagyatott sivár területen. Kövesd a már létező lábnyomokat – a lábnyomokat a többi játékos hagyta maga mögött a saját útvonalukon. Ezeket felhasználhatod arra, hogy megtaláld az utat. Ezek a lábnyomok végül úttá alakulnak – a sok játékos által használt útvonal végül úttá alakul. Amint tiszta a terep, egyszerűbb lesz rajta autóval közlekedni.” Ebből is már világos, hogy tényleg eléggé erős elképzelése volt a Metal Gear-sorozat alkotójának a Death Strandingről már talán 2015-ben (nem tudjuk pontosan, hogy mikori ez a prezentáció, így csak találgatni tudunk), vagy esetleg később.

A második képen a sztori jellemzése: „Death Stranding: Sam keletről nyugatra tart Amerikán át, újra egymáshoz kötve az izolált világot. A „botokkal” felfegyverkezve legyőzöd azokat, akik ellenállást tanúsítanak, de az utak, hidak, és az épületek, amiket az utad során hozol létre (továbbá a járművek), meg is oszthatók más játékosokkal. Az utakról és a hidakról felfedezed, hogy azokat mások építették fel. Köszönhetően az emberi aktivitás eme nyomainak, rájössz, hogy nem vagy egyedül – és ez az érzés mindenkit összeköt, mint egy kötél.” A további ábrák alatta pedig maguktól értetőnek, mivel azok kifejtik vizuálisabban is azt, amit Kojima jellemzéséből megismerhetünk.

A Death Stranding másfél hónapja jelent meg PlayStation 4-re, de már a PS4-es megjelenés előtt közölték (ez felettébb érdekes üzleti stratégia…), hogy a játék PC portjára 2020 nyarán számíthatunk. Kíváncsiak leszünk arra, hogy mikor hallunk hivatalos eladási adatokat Hideo Kojima játékáról.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu