Könyvet kapott a Marvel’s Spider-Man forgatókönyve

A 240 oldalas Spider-Man forgatókönyv segítségével elsajátíthatjuk a narratíva trükkjeit.

Még tavaly mondta az Insomniac Games, hogy könyvet faragnak Pókember PlayStation 4-exkluzív kalandjának forgatókönyvéből. A könyv vezető írója Jon Paquette lesz (társírók: Christos Gage, Benjamin Arfmann), és ő a Vice-nak azt mondta, hogy egy laikusnak nem nagyon van rálátása arra, hogy miként is jön létre egy játék forgatókönyve. A már a Sony Interactive Entertainmenthez tartozó stúdió így betöltheti az eddig légüres teret – nem is badarság, ha jobban belegondolunk. Paquette azt mondja, hogy az egyetemi, főiskolai hallgatók folyton megkérdezik tőle a „hogy néz ki egy játék forgatókönyve” kérdést – ők is szert akarnak tenni egyre, hogy aztán a jövőben akár ők is videojáték-írók lehessenek. Paquette becslése szerint a játék írói csapata kb. 800 ezer szót írt, és ennek kb. a felét használták fel.

Eric Monacelli, a Marvel Games produkciós rendezője szerint ilyesmire eddig még nem volt példa, és Bill Rosemann, a Marvel kreatív rendezője és alelnöke áldását adta a könyvadaptációra, mert a cégnek is tetszett az Insomniac írói vénája. (Amúgy a Marvel is a Disney alá tartozik…) A könyv nem fogja lefedni a teljes írói folyamatot, de mindenesetre érdekes dokumentációnak mondhatjuk. A könyv amúgy a mai naptól már meg is vásárolható.

Az amerikai értékpapír- és tőzsdebizottság szerint a Sony 24,895 milliárd japán yent, átszámítva 229 millió dollárt (68,7 milliárd forintot) fizetett az Insomniac Gamesnek (főképp készpénzben!) a stúdió felvásárlásáért. Ez bizony nem kevés összeg, de mégsem tűnik annyira soknak.

Az Insomniac Gamesről hivatalosan nem tudjuk, hogy mit is készít most. Voltak olyan pletykák, hogy dolgoznak a Spider-Man folytatásán, de a madarak azt csiripelik, hogy előtte jön egy új Ratchet & Clank felvonás, ami akár a PlayStation 5 nyitócímei közé is becsúszhat. (Mind a két eshetőségről írtunk is.) Mivel a Marvel’s Spider-Manből több mint 13,2 millió példány fogyott eddig, Pókember történetének folytatása biztosan várható…

Forrás: DualShockers (), Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu