Viking: az Electronic Arts törölt Star Wars: Battlefront spin-offja?

Az Electronic Arts állítólag egy újabb Star Wars-játékot dobott a kukába.

Igen, újabbat – 2017-ben ugyanis a kiadó bezárta a Visceral Games-et, ami egy egyjátékos, történetközpontú Star Wars projekten dolgozott (ennek Ragtag volt a kódneve), Amy Henniggel (Uncharted) az élen. Ennek néhány elemét átvette az EA Vancouver, de az ő játékkoncepciójuk (aminek már Orca volt a kódneve) szintén a szemetesládában végezte 2019 elején.

A Kotaku arról ír, hogy egy harmadik delikvenst is kiiktatott az Electronic Arts (biztos azért, mert három a magyar igazság…): ez elvileg a Star Wars: Battlefront spin-offja lett volna. A Viking kódnevű, next-gen játék a tervek szerint 2020 őszén jelent volna meg, de mivel a projekt nem volt megfelelő készültségi állapotban, a kiadó inkább kivégezte. Ez nem mostanában történt, hanem 2019 első felében.

A Kotaku szerint az EA Vancouver és a londoni Criterion Games közötti koordináció nehézségei hátráltatták a Viking fejlesztését. Ebben lehet valami, de ez az EA Vancouverre nem vet jó fényt, mert ha igaz, amit a site ír, akkor ez már a MÁSODIK törölt Star Wars-játékuk. (A kiadótól pedig – ha belegondolunk – mindössze HÁROM Star Wars-játékot láttunk hét év alatt, hiszen ekkor kapták meg a Disney-től a licenszet. A két Battlefront mellett tavaly ősszel a Respawn kihozta a beismerten több fejlesztési időt igénylő Star Wars Jedi: Fallen Ordert. És ennyi!)

A Criterion Games legalább megmenekült: ők hivatalosan is visszatérnek a Need For Speed-sorozathoz, de tudjuk jól: ez a Criterion már rég nem AZ a csapat, ami két évtizede a Burnouttal menetelt egy nagyot. Viszont állítólag két Star Wars-játék készül – az egyik a Jedi: Fallen Order folytatása a Respawnnál (ők meg tegnap azt mondták, hogy szeretnének több műfaj felé is nyitni… mondjuk az első rész sem volt FPS), a másik pedig az EA Motive-nál egy „kisebb, szokatlanabb” játék. De ez a stúdió sem a régi: az ex-Ubisoftos Jade Raymond (Assassin’s Creed, Splinter Cell…) a Battlefront II-es lootbox-bukó után átlépett a Google-hoz, hogy ott a Stadia egyik kulcsembere legyen.

Vajon mikor unja meg az egérbirodalom az Electronic Arts-ot?

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu