Half-Life: Alyx: a sisak életet menthet [VIDEO]

Pár játékmenetes videó is érkezett a Half-Life új részéből.

A Half-Life 2 előzményeként is szolgáló Half-Life: Alyxot csak virtuális valóságban élhetjük át, ugyanis a Valve szembe ment az elvárásokkal. Az egyik, új játékmenetet mutató videóban azt láthatjuk, ahogy Alyx a gravitációt torzító kesztyűjével magához „hívott” egy sárga sisakot, ami addig egy, a közelben levő dobozon volt, majd gyorsan a főszereplő fején landolt.

És ez nem csak kozmetikailag jó döntés, ugyanis a barnacle ellenfelek ellen hasznos lehet. Ezeknek van ugye hosszú nyelvük, amik szépen magukkal ragadnak (legalábbis a korábbi játékokban láthattuk ezt, az Alyx-ban nem lesz ez, ugyanis a játék tesztelése során a Valve úgy látta, hogy a játékosok nem élvezték a hirtelen jövő felfelé mozgást), amitől mi meg szépen megfekszünk, ha nem vagyunk óvatosak. (Legalábbis az Alyx-ban szorongatnak minket. Az sincs jó hatással az egészségünkre…) De mivel egy sisak van hősnőnk fején, a barnacle csak lecsapja azt a fejünkről, mi meg megússzuk ép bőrrel.

Ez pedig nagyon jó húzás a Valve-tól. Őszintén, nyugodtan kihagyhatták volna az egészet, de Gabe Newellék még az ilyen kicsi részletekre is odafigyeltek (és az itt-ott jogos kritikára reagálnak is – korábban írtunk az ERROR hibaüzenetes képről is, amit a cég azóta meg is magyarázott). Ez pedig nem valami gyakori egy VR-játékban – főképp azért, mert a technológia még nem mainstream, mondhatni még gyerekcipőben jár.

Aztán az IGN videójában (onnan származik a barnacle-trükk is) még meg lehet figyelni, hogy a zombik egyes testrészei fénylenek. Ha odalövünk, a zombi felrobban, úgyhogy nagy eséllyel van náluk pár robbanó gömb, amit egyetlen pisztolylövéssel is detonálhatunk.

A Half-Life: Alyx március 23-án ékezik. Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift (S), Oculus Quest + Oculus Touch kontroller + PC linkkábel, Windows kevert valóságú eszközök – ezek közül kell majd valamelyik a játékhoz, és egy megfelelően erős PC sem árt…

Forrás: PCGamer, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu