Kitudódott a next-gen Xbox gyengébb verziójának ára?

Lehetséges, hogy a Microsoft tényleg úgy hívja a gyengébb, Lockhart kódnevű next-gen Xboxot, hogy Xbox Series S – mi eddig is így sejtettük.

Dealer Gaming azt írta a Twitteren, hogy a Microsoft hamarosan közölni fogja az első részleteket a Lockhartról, ami talán Xbox Series S névre hallgat majd. Ez lesz az Xbox első lépése a multi-SKU megközelítéshez. Ez magyarul azt jelenti, hogy egyszerre több konzolmodell is elérhető lesz. A gyengébb modell 4 TFLOPS számítási teljesítményt tud, ami majdnem pariban van a PlayStation 4 Pro-val (4,2 TFLOPS), ám az Xbox One X-hoz képest (6 TFLOPS) ez kevesebb.

Szerinte ebben a konzolban is egy Navi alapú AMD GPU-t, továbbá egy szintén AMD-s Zen (Ryzen) CPU-t találunk majd. Hozzátette, hogy összességében véve jobb lesz a Lockhart/Xbox Series X, mint az Xbox One X, de ebben azért még talán érdemes kétkedni. Az árra pedig annyit mondott, hogy kb. 300 dollár lesz. Euróból átszámítva úgy 105 ezer forint körül fog akkor kezdődni a hazai árazás (persze ha a forint még tovább zuhan, akkor lesz ez még így sem…).

Még januárban arról írt a WCCFTech, hogy szerintük az Xbox Series S APU-ja (egy áramkörre pakolt processzor és grafikai chip) nyolc magos Ryzen processzorral, illetve 16 GB-nyi megosztott memóriával rendelkezik. Ebből tizenkét gigabyte RAM lesz, négy pedig VRAM. Ebben pedig hadd kétkedjünk: ez az osztott RAM-VRAM inkább egy laptopos megoldásnak tűnik; ott szokott ilyen lenni. Nos, és azért manapság már a GDDR memória a menő. De majd meglátjuk – még megcáfolhatnak minket.

Az Xbox Series X az év végén, talán november tájékán startol el, és a rivális PlayStation 5 is ezt az időpontot (az év végi, karácsonyi hajrát) nézte ki magának. Sem a Microsoft, sem a Sony esetében nem hivatalos még a gyengébb modell, de már mind a két térfélről hallottunk már ilyen-olyan pletykákat.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu