Sok embert veszített a PlatinumGames a Scalebound törlése után

Jean Pierre (JP) Kellams, aki korábban a PlatinumGamesnél dolgozott, felfedte, hogy milyen kátyúba is jutott a japán stúdió a Scalebound váratlan törlése után.

Rendben, mostanában a PlatinumGames jó helyzetben van (The Wonderful 101 Remastered önkiadása, Project G.G., új, tokiói stúdió konzolos élő szolgáltatású [live service] játékok fejlesztéséért…), de 2017 elején nem ez volt a helyzet. Három éve úgy kezdtük az évet, hogy a Microsoft váratlanul bejelentette, hogy az Xbox One-ra és Windows 10-re készülő Scaleboundot törölte.

Itt jön be JP Kellams tweetje. Neki sokkal több rálátása van az ügyre, ugyanis ő a Scalebound egyik producere volt (korábban pedig a Vanquish egyik írója is), továbbá kreatív producerként is a PlatinumGames alkalmazottja is volt. Ő ezt írta: „Megvolt az esélyünk. Elbuktuk. Ők tudják, hogy mi miért buktuk el. Nagyon sok remek ember távozott [a PlatinumGamestől] a bukásunk után – néhányan azért, mert elbuktuk. Szomorú, hogy [a Scalebound] most már egy részeg mém… Hatalmas tisztelet mindenkinek, aki keményen dolgozott a Scaleboundon. Boldog vagyok, hogy a The Wonderful 101 Kickstartere sikeres volt, és a legjobbakat kívánom a PlatinumGamesnek… de a Scalebound öröm, siker, boldogság volt, ám továbbá fájdalomból, kudarcokból s könnyekből állt. Imádnám, ha elkészülne – ez számomra nem csak egy vicc.”

Ez egy reakció amúgy arra, amit Hideki Kamiya, a Scalebound rendezője mondott a The Wonderful 101 Remastered Kickstarter-kampányát lezáró videóban/élő adásban – ő azt mondta, hogy ő meg szeretné csinálni a Scaleboundot, és írjuk emailt a Microsoftnak. Kellams nem ment bele a részletekbe, és nincs is miért a múltat felhánytorgatni: ő sem dolgozik már a PlatinumGamesnél. Ő jelenleg az Electronic Artsnál a Madden NFL-sorozat producere (Superstar KO, Madden Ultimate Team).

A Scalebound IP-jét a Microsoft birtokolja, így nincs olyan kivételes helyzet, mint a The Wonderful 101-nál (ott ugyanis a Nintendo rábólintott a multiplatform felújításra; így a játék a Nintendo Switch mellett PlayStation 4-re és PC-re is meg fog jelenni).

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu