Arnold Schwarzenegger beperelte az orosz céget, amelyik egy róla mintázott robotot gyártott!

TECH HÍREK – Tízmillió dollárra perelte Arnold Schwarzenegger a Promobot nevű orosz céget, amelyik a sztár külsőjét használta fel egy új roboton, melyet nemrég fejlesztettek ki. Az Arnold-klónt lent láthatjátok a tweetben.

Az egyelőre csak Robo-C-nek hívott emberi külsejű robotot úgy alkottak meg fejlesztői, hogy gyakorlatilag bárkire hasonlíthat a Földön. Ebbe természetesen a filmvásznon a Terminátort is megformáló Arnold Schwarzenegger is beletartozik. Az Arnold-androidot nemrég mutatták be többek között a New York Toy Fair 2020 kiállításon és ráadásul még a termék leírásában is felhasználták az „osztrák tölgy” nevét – méghozzá elég megalázó módon.

Arnold Schwarzenegger üdvözli a vendégeidet, felkapcsolja a villanyt és bekapcsolja a vízforralót.”

Schwarzenegger azt állítja, hogy az életben sohasem adott arra engedélyt a Promobotnak, hogy a nevét, vagy a külsőjét felhasználják, most pedig már szinte azonosítják is vele a terméket. Egyébként a sztár nem akart rögtön perelni, hanem a jogi képviselete küldött egy „cease and desist” levelet, amelyben felszólították a céget, hogy azonnal hagyjanak fel ezzel a tevékenységgel. A Promobot a füle (promo)botját sem mozgatta a felszólításra, és az említett Toy Fairen csak megjelentek ezzel a „terminátorral”. Erre Arnoldnak betelt a pohár és azonnal beperelte 10 millió dollárra az orosz céget.

Most már egyébként Schwarzenegger nem csak 10 millió dollárt követeli, hanem azt is, hogy a robot eladásából származó összes profitot ő kapja meg, emellett meg akarja tiltani, hogy tovább használják a külsejét.

A Digital Trends szerint egyébként ráadásul a robot „hátborzongatóan realisztikus” és rosszul is érzi magát tőle az ember.

A robotot gyártó cég viszont azzal dicsekszik, hogy bármilyen híres emberré át tudja alakítani termékét: akár Marilyn Monroe is üdvözölheti a vendégeket, William Shakespeare esti mesét mond a gyereknek, Cristiano Ronaldo pedig beállítja a tévét a focimeccs előtt. Az android az emberi arckifejezéseket is utánozza: forgatja a szemét, felhúzza a szemöldökét, és az arcizmait is tudja mozgatni, miközben „elbeszélget” az emberekkel.

A robot külső részét mesterséges bőr borítja, így igaz rá is a Terminator-definíció: élő szövet feszül a belső (fém) vázon. az alkotóknak is van bőr a képén: az élethű modell robot cca. 20-50000 dollárba kerül.

Forrás: TMZ

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu