Váratlan Reggie új munkahelye!

Reginald (Reggie) Fils-Aime (aki korábban a Nintendo amerikai elnökeként sokak szívébe belopta magát) számunkra is nagyon meglepő helyszínt választott új munkahelynek…

A GameStop bejelentette, hogy az igazgatótanácsukba be fog ülni Reggie is. A főképp a tengerentúl ismert, videojátékokkal foglalkozó bolthálózat amúgy sincs valami jó helyzetben (leépítések, boltbezárások… és ezen nem nagyon segít a Game Informer magazinjuk, az legalább tartja a frontot), úgyhogy épp ezért is nagy meglepetés, hogy a Nintendo korábbi vezéregyénisége pont itt folytatja pályafutását.

Reggie Fils-Aime április 20-án csatlakozik a GameSpot igazgatótanácsához William (Bill) Simonnal és James (J.K.) Symancykkal. Az ex-Nintendo-vezető azért jön a céghez, hogy egy mindenre kiterjedő átvilágíítási folyamatot vezessen (hogy megtalálják a GameStop évek óta tartó mélyrepülésének okait). „A játékiparnak szüksége van egy egészséges, élénk GameStopra. Alig várom, hogy a GameStop Corporation tagja legyek, és hogy segíthessek ennek megvalósításában,” írta Reggie a Twitteren.

A három „újonc” négy eddigi tagot (Dan DeMatteo, Gerald Szczepanski, Larry Zilavy, Steve Koonin) vált majd, ők idén júniusban távoznak az igazgatóságból, 2021 júniusában pedig még két személy (Jerome Davis, Tom Kelly) fog visszavonulni. Az igazgatótanács elnöke Kathy Vrabeck, a GameStop jelenlegi vezető független igazgatója lesz – ő DeMatteót váltja majd.

A sajtóközleménybe nem megyünk bele (három oldal jellemzés…), hanem inkább azt a kérdést tesszük fel, hogy miért éppen ide jött át Reggie? A bolti értékesítéseknek már nincs akkora népszerűsége, mint mondjuk tizenöt éve – akkor még nem nagyon volt lehetőség internetről letölteni a legújabb PS2-es játékokat, ma pedig már könnyen megvehetjük a PlayStation Store-on a legújabb AAA címeket, sőt, olyan játékokat is találhatunk, amik csak digitálisan jelennek meg.

Épp emiatt is van lefelé tartó pályán a GameStop, amit Reggie talán megfordíthat – ő tényleg úgy ismeri a játékipart, mint a tenyerét. Ha neki sikerül kihúznia a csőd felé tartó útról a céget, akkor nagy eredményt ér ezzel el. A legjobbakat kívánjuk neki.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu