Marvel’s Spider-Man 2: újabb információbomba a bejelentés előtt?

Az, hogy az Insomniac Games 2018-ban kiadott, nagy sikernek örvendő Marvel Spider-Man-je folytatást kap, egyfajta nyílt titok.

Azért is, mert több millió példányban fogyott, plusz a stúdiót azóta tokkal-vonóval felvásárolta a Sony Interactive Entertainment, így ők simán rávehetik már a csapatot Peter Parker történetének tovább… fonogatására. (Hacsak nem egy Ratchet & Clank-játékon dolgoznak. Erről is volt pletyka.)

A Redditen tipikus menetrendet láthatunk: új, eldobható Reddit-fiók, kapásból egy részletes poszttal. Az illető szerint a Marvel’s Spider-Man folytatását a nyáron jelenti be majd a Sony/Insomniac Games duó, és a tervek szerint 2021 végén jöhet a megjelenés, vagy akár szeptemberben – mivel az első rész is ezt a hónapot lőtte be magának tavalyelőtt. Nem lesz online co-op, hanem csak egyjátékos lesz, de mivel a Sony ezt az irányt már megerősítette, hogy folytatni fogja, nem is csodálkozunk. A játékban New Yorkból Queens és Brooklyn területe lesz ott, és lesznek új játékmenetbeli mechanikák, hogy az alacsonyabb épületek között is közlekedhessünk (ugyanis a város nem áll teljes egészében toronyházakból…).

A játék elvileg télen fog játszódni, kb. 5-6 hónappal az első rész után. Peter még mindig gyászolja May néni halálát, és folyton arra gondol vissza, hogy mi is történt. Együtt él Mary Jane-nel, de ő a történet első részében nem lesz jelen.

Az Oscorp bizonyos DNS-t próbál klónozni szuperkatonák építése céljából, de ez nem jött össze nekik, és ebből sok új rosszfiú lesz. Harry Osborn lesz az új Venom, de egyedi csavarra készülhetünk. Carnage és Mysterio is a játékban lesz. Eddie Brock (Venom leginkább ismert „gazdateste”, szimbiótáról beszélünk…) is a sztoriban lesz, mégpedig egy főbb szereplőként. Miles itt-ott játszható lesz, de az Insomniac állítólag még nem tudja, hogy engedik-e az „alternatív” Pókember szabad mozgását (free roam).

Az Arkham Knighthoz hasonlóan itt is lehet majd váltani más karakterekre. Lesz egy új hálóláncos mechanika is, amivel mondhatni kombózhatjuk a mozgást (mert a hálót kilőjük a falakra, és úgy lengünk előre). A hálós lengést is áttervezték, mert most állítólag az animációs technológiába mindent beleadtak: több változatosság lesz, nem hozzák csak át a PlayStation 4-es animációkat, hanem kibővítik azt. Két animátor csak ezen dolgozik a teljes fejlesztési ciklus alatt. Három lengési mód lesz: a realisztikus, az árkád és a hybrid, de ezek ideiglenes nevek. A realisztikus a fizikára épít, az árkád egy kicsit rásegít, a hybrid pedig a kettőt keveri, ami kb. az első Marvel’s Spider-Man megközelítésének ismétlése.

Megismételjük, hogy mindez még nem megerősített, de ez is jól hangzik.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu