Dreams Mario: Kiszedték a Nintendo kérésére!

A Media Molecule egy hónapja megjelent PlayStation 4-es, játékalkotó játéknak is mondható játékában Mario is felbukkan itt-ott.

Akinek megfordult már a Dreams a PlayStation 4-én, biztosan látott több IP-t is felbukkanni innen-onnan. Olyan IP-ket, amik nem a Sony tulajdonában vannak. Erre példa mondjuk Mario, ami ugye a Nintendo birtokában van. És ezzel kapcsolatban Piece of Craft a Twitteren írt:

„Jó hírek és rossz hírek. Srácok, túl közel repültünk a naphoz! Egy nagy videojátékos cég, amit nem fogok megnevezni, biztosan nem olvasta el a Dreamsben a „légy menő” megjegyzésemet. Semmi gond, van egy tartalék ötletem… de most a Mario-projektek a Dreamsben parkolópályára kerülnek, amíg ezt a tervet el nem indítom.

Az email arra az email-címemre jött, amit a PlayStation Networkös fiókomhoz kapcsoltam. Ez a Sony Interactive Entertainment Europe jogi és üzleti ügyekkel kapcsolatos részlegétől jött, nem a Media Molecule-tól. A mail azt állította, hogy maga a Nintendo tiltakozott a Super Mario IP-jük Dreamsben való felhasználása ellen,” írta a tartalomalkotó.

Azért itt egy picit érdemes elgondolkodni. A Dreamsben jelenleg nincs lehetőség arra, hogy az alkotók pénzt keressenek (vannak tervek, de most még nincs erre módunk). Úgyhogy csak ingyenes játékokat próbálhatunk ki. Van köztük jók és rosszak egyaránt (rossz Marios cucc is van). Tehát abból, hogy Piece of Craft Mario figuráját felhasználta az egyik alkotásában, abból neki anyagi haszna nem származott, és a Nintendot sem károsította meg, ugyanis nem azt tette, hogy mondjuk a Nintendo Switch-exkluzív Super Mario Odyssey-t újraalkotta a Media Molecule termékében. A Super Mario 64 HD már kicsit neccesebb, az tény…

Jó, a Media Molecule is mondta a Dreams megjelenése előtt, hogy a már szerzői joggal rendelkező anyagokra építő alkotásokat el fogják távolítani, így ez valahol várható volt, de azért el kell gondolkodni azon, hogy miért ne lehetne szabadon alkotni egyet s mást, ha már egyetlen fillért nem keresnek belőle a kreatívabb elmék.

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu