A Star Citizen 17.5 millió dollár támogatást kapott három új befektetőtől

A Cloud Imperium így 338 millió dollárra emelte a Star Citizen büdzséjét.

Újabb akadály hárult tehát el a PC-re fejlesztett monstre űrszimuláció végleges megjelenése elől. A Cloud Imperium címe tömérdek pereskedésen ment keresztül, de ezeket sikerült megoldani, és a játék motorjának felhasználása miatti ügy kapcsán szemben álló felek kibékültek egymással.

Az ausztrál Kotaku weboldal szerint a Cloud Imperium új befeketetőket talált, miután a Calder Family Office, a Snoot Entertainment és az ITG Investment részvényeket vásárolt a cég portfoliójából. A 17.5 millió dolláros befektetés már a második e cégek részéről, lévén korábban 46 millió dollárral támogatták a céget 2018-ban.

A Calder Family Office egy az USA-ban és nemzetközileg is jól ismert cég, amely Clive Calver, egy dollármilliárdos tulajdona, aki korábban olyan zenei bandákat támogatott, mint a Backstreet Boy, vagy az NSYNC. A Snoot Entertainment pedig a Snoot Films film producer vállalat társcége.

Elképesztő pénzekről beszélünk, főleg, ha belegondolunk, hogy 3.4 millió dollárról indult Kickstaren a rajongói támogatás. Az is elég egyértelmű, hogy ez közel sem jelenti azt, hogy a játék megjelenésének sebessége bármit változna.

A Star Citizen jelenleg alfa verzióban fut és nemrég láthattunk belőle új részleteket, mint például a túlélő mechanizmusok. A Mark Hamill és Gillian Anderson sztárokat is szerepeltető játék egy Sqaudron 42 nevű hadjáratot is tartalmaz majd, de lesz PVP módja is. Végleges megjelenési dátum „természetesen” továbbra sincs.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu