E3: megvan a 2021-es időpont, idén nyáron pedig digitális helyettesítő lesz [VIDEO]

Az IGN bevállalta, hogy egy digitális rendezvényt összehozzon júniusban az E3 helyett, ami idén elmarad a koronavírus miatt.

Az E3 szervezője, az Entertainment Software Association (ESA) bejelentette, hogy a 2020-as E3-ról lemondtak, de a 2021-esről nem: ezt a tervek szerint 2021. június 15-e és 17-e között tartanák meg. Márciusban még arról volt szó, hogy a COVID-19 elterjedése miatt törölt „fizikai” rendezvény helyett egy online élmény körül szaglászna az ESA, hogy aztán ez legyen a helyettesítő műsor júniusban, de az ipari források szerint már erről is letettek a szervezők. És jól is teszik…

…mert az IGN bejelentette, hogy lesz egy digitális rendezvényük június elején. A Summer of Gaming (a játék nyara) során a legújabb hírekkel, előzetesekkel, fejlesztői interjúkkal, illetve plusz információkkal jelentkeznek a készülő játékokról és a next-gen konzolokról (PlayStation 5, Xbox Series X). Már több cég is vállalta, hogy részt vehessen a műsorban: 2K Games, Amazon, Bandai Namco, Devolver Digital, Google, SEGA, Square Enix, THQ Nordic, Twitter – és később még további szervezeteket is meg fog az IGN nevezni. A nézők is közreműködhetnek úgy, hogy reakcióvideókat készítenek, vagy a kedvenc bejelentéseikről szavaznak.

A Summer of Gaming élő közvetítésekkel és előre felvett videókkal egyaránt próbálkozni fog, így az IGN-nek eléggé nagy teher lesz a nyakában: június környékén, az E3 során jelentette volna be például a Microsoft, hogy az Xbox Series X milyen árazást kap (Phil Spencer, az Xbox-vezér szerint eléggé agilis árat kap a konzol), és a redmondi cég még nincs ott a publikáció listáján. Persze még messze van azért június, úgyhogy érdemes itt türelmesnek lenni.

A Sony sincs ott, de ők talán egy State of Play-jel (a Sony „Nintendo Directjével”) fognak majd jelentkezni. Az EA Play pedig még eléggé kérdéses lesz – az Electronic Arts most mit fog csinálni a koronavírus-világjárvány kellős közepén?

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu