Borderlands 3: a Gearbox álláspontja az elmaradt jutalmakról

Nézzük, hogy a Gearbox miként vélekedik a fejlesztőknek juttatott, nem juttatott pénzösszegekről.

Korábban már írtunk arról, hogy Randy Pitchford, a Gearbox vezetője nem adta meg azokat a pénzjutalmakat a fejlesztőknek, amiket beígért, mivel a játék elért pár mérföldkövet az értékesítések terén. De a Gearbox oldaláról nem láttunk eddig nyilatkozatot egészen mostanáig: Maxime Babin, a játék rendezője a LinkedInen összefoglalta, hogy pontosan mi is a helyzet ezzel kapcsolatban.

Babin indie és AAA stúdióknál is dolgozott már, így van tapasztalata ilyesmiben, és azt állítja, hogy a fejlesztők állításai tévesek, és azokkal van főleg baja, akik az igazságot rejtegetik, vagy kifordítják azt. Elmondta, hogy a Gearboxnak egy tiszteletdíjas (royalty) rendszere van, ami a pozíciótól és projekttől függően díjazza az összes fejlesztőt. A folyamat részeként a cég menedzsmentje az átláthatóság miatt megosztja a jövedelmet és az értékesítési előrejelzéseket. De ezek csak előrejelzések, nem pedig ígéretek, és úgy tűnik, hogy a Gearbox vezetősége túl magasra tette a mércét a Borderlands 3 eladási elvárásaival.

Ettől függetlenül maga Babin is felfedte, hogy a Borderlands 3 már profitot termel, és a fejlesztők már elkezdtek tiszteletdíjat kapni, de volt egy „elvárásbeli rés” a kezdeti előrejelzések miatt, azaz nem annyit kaptak az alkalmazottak, mint amire számítottak, és emiatt csalódott, hogy ilyesmiről kellett olvasnia. Szerinte eléggé fájdalmas ez, amikor több millió, a játékiparon kívüli ember szenved anyagilag. Randy Pitchford néhány hónapja a cég 30%-át odaadta az alkalmazottaknak, mert szerinte hinni kell abban, hogy ha valaki közreműködik (pl. a fejlesztésben), akkor a jutalmakból is részesüljön utána. Végül hozzátette, hogy meglepődött, hogy pont erről nem esik szó. Babin szerint Pitchford nem volt egyedül az ilyen előrejelzés-tévedésekben, de ő kapta a legtöbb kritikát, amikor bejelentette, hogy túl nagy elvárásokat támasztottak. Aztán még írta, hogy több fejlesztő is beállt Babin mögé.

Legalább végre hallottuk a másik térfelet is.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu