PlayStation 5: játékismertetők júniusban… bemutató májusban?

A hivatalos PlayStation magazintól nemsokára hallani fogunk több új részletet azokról a játékokról, amik PlayStation 5-re (is?) készülnek.

A hivatalos PlayStation újság (amit innentől az angol rövidítésén nevezünk: OPM) megerősítette, hogy a júliusi számukban a PlayStation 5-ös játékok lesznek a középpontban: „Érkezik! A következő generáció elindul a következő számban, ahogy bemutatjuk a legújabb, PlayStation 5-re érkező játékokat,” írja a lenti kép.

A júliusi szám június 2-ától lesz a külföldi boltokban kapható, de digitálisan pár nappal korábban is megvásárolható lesz az újság, így egy hónap múlva nagy eséllyel már mi is fejest fogunk ugrani a hírekbe a PlayStation 5 játékaival (Godfall? Quantum Error? Egyéb, be nem jelentett PS5-exkluzív címek?) kapcsolatban.

Az OPM amúgy a Future hálózat része – ez alá tartozik a GamesRadar is, és nekik júniusban lesz egy Future Game Show digitális rendezvényük. Talán itt is behúzzák a rivaldafénybe a PlayStation 5-ös címeket? (Az még kérdéses, hogy az OPM-nek exkluzív joga lesz a beszámolóról, vagy más médiumok is egy időpontban tájékoztathatják az olvasóikat az újdonságokról?)

Amúgy ez az időpont egybe esik azzal, amit korábban Phil Spencer, az Xbox főnöke mondott – szerinte a next-gen játékokat hamarosan bemutatják, és ezzel kb. felvezetik a nekik szóló marketinget 2020 második felére, ugyanis mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X elvileg az év végén jut el a boltokba.

Viszont akkor a Sony-nak is hamarosan lépnie kell a PlayStation 5-tel. Biztos, hogy a Microsoft nemsokára további részleteket közöl (ők kinn is lettek volna az E3-on…), de tény, hogy a „kékek” véletlenszerűen felfedhetnek pár dolgot. Így tettek a DualSense kontrollerrel is (amit állítólag elég kapkodósan csináltak…). Emiatt pedig a májusi konzolbemutató reális lehet mind a két konzolgyártó esetében.

(Persze az még hatalmas kérdés, hogy az árat is bejelentik-e, vagy azzal még várnak egy-két hónapot… a koronavírus miatt most úgy is kicsit lelassult minden.)

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu