Assassin’s Creed: Valhalla: viking korba visz a Ubisoft [VIDEO]

Nem tévedtek a korábbi szivárgások – tényleg ebbe az időszakba helyezte a Ubisoft az egyik legnagyobb franchise-át.

Ez egy olyan játék, amin a legtöbb Ubisoft-stúdió valamilyen mértékben dolgozott, de a Ubisoft Montreal volt az, ami a feladatok túlnyomó többségét végzi. (Korábban ők csinálták az Assassin’s Creed IV: Black Flaget és az Assassin’s Creed: Origins-et is.) Ők a Twitteren meg is erősítették, hogy tizennégy (14!) társstúdió dolgozik az Assassin’s Creed: Valhallán, ami tényleg eléggé komolynak tűnik – ezt nem egyszerű összehangolni.

A játékban a főszereplő neve Eivor lesz, egy Viking klánvezér. Lehet hím-, vagy nőnemű is, és testreszabható lesz a karaktere (haj, tetoválások, ruházat, háborús festék, felszerelés). Nyílt világú akció-kaland stílusú játékmenetre készülhetünk, ami a francia kiadótól már megszokott, de itt lesznek portyázások, településépítés (és terjeszkedés), illetve a politikai befolyásolással kapcsolatos mechanikák is fel fognak bukkanni. A Ubisoft szerint a politikai szövetségeink, a harci döntéseink, illetve a párbeszédekben választott opciók megváltoztathatják a játék világát, és okosan kell döntenünk, hogy a klánunk megmaradjon.

A történet jellemzése szerint a IX. században járunk, és a klánunk eljött Norvégiából a soha véget nem érő háború miatt, így az északiakat vezetve átmegyünk a jeges Északi-tengeren Angliába, ami ekkor még egyáltalán nem összefüggő királyság. Egy új jövőt kell a klánunknak teremteni, és eközben a könyörtelen harci stílusunkat be kell vetni (ráadásul úgy, hogy két fegyvert is használhatunk ezúttal egyszerre) az eddiginél sokkal változatosabb ellenfelekkel szemben. Az erőforrásokért pedig portyáznunk kell. Azért lesznek, akik ellenállnak – például Alfréd wessexi király, aki a vikingeket pogányoknak nevezi, és azt tűzi ki célul, hogy egy civilizált, egyesült Angliát vezessen uralkodóként. Eivornak pedig az a célja, hogy a Valhalla elérhető közelségben maradhasson neki és a klánjának. Viking rap csaták is lesznek (vagy legalábbis egymásnak beszólogatás, mivel a versengés a létük része).

A játék – ahogy azt megszoktuk… – több kiadásban is elérhető lesz. Az előrendelés esetén (mindegy, hogy az alap, gold, gold steelbook, ultimate, vagy collector’s verziót vesszük meg) egy plusz küldetést kapunk (The Way of the Berserker – egyfajta bosszúálló küldetés). Az alapkiadásról felesleges beszélni (60 euró). A Gold Edition (100 euró) az alapjáték mellett a season passt tartalmazza („epikus új tartalom, új területek felfedezése, új felszerelés, plusz egy immerzív sztoriküldetés a megjelenés pillanatában”). A Gold Steelbook ugyanez, csak kapunk mellé egy Steelbookot is. Az Ultimate Edition (120 euró) a Gold Edition tartalmain túl egy plusz pakkot (Ultimate Pack) ad, amivel „félelmet kelthetünk az ellenfeleink szívében, és uralhatjuk a portyákat és folyókat”. A gyűjtői verzió (200 euró) ezeken túl több kézzel fogható gyűjtői tárgyat ad. (Kb. 30 centis Eivor-figura Drakkaron, gyűjtői doboz egyedi artworkkel, Ubisoft Store-exkluzív Steelbook, amit a játékban látható emblémák ihlettek, kb. 5 centis Eivor miniszobor, egy hitelesítő papír, három litográfia, és egy kis ízelítő a soundtrackből.) A UPlay+-on lényegében az Ultimate Edition vár ránk.

Az Assassin’s Creed: Valhalla PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox Series X-re, Xbox One-ra, Google Stadiára, és PC-re jön az év végi hajrában. Tehát igen, cross-gen játék lesz, és a PC-s verzió az Epic Games Store-on és a Ubisoft Store-on lesz elérhető, de a Ubisoft UPlay+ előfizetői szolgáltatásában is ott lesz.

Csak nem a God of War inspirálta a Ubisoftot…?

Forrás: Polygon, Gematsu, Ubisoft Store

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu