Az Xbox Series X-nek a 60 fps lesz a sztenderd a Microsoft szerint

Bizonyos játékok a 120 fps-t is elérnek majd, lévén a next-gen konzol erre is képes lesz.

Az elmúlt hetekben a Microsoft elég világosan a gamer közössége értésére adta, hogy az Xbox Series X hardvere nem fogja megfékezni magát, ami a next-gen gaminget illeti. Nagyon sok szó esett a 4K felbontásról és a 120 fps-ről is, bár a redmondi cég azért azt világossá tette, hogy a sztenderd 120 fps lesz.

Ezt Aaron Greenberg, az Xbox divízió egyik ismert alakja konkréten ezekkel a szavakkal tette egyértelművé, amikor valaki ráírt ezzel kapcsolatban Twitteren:

„60 fps lesz a sztenderd, de az architektúra maximum 120 fps-t engedélyez.”

Persze, az már a fejlesztőkön múlik, hogyan alakítják a játékaik grafikus kidolgozását, hogy megtalálják az ideális egyensúlyt a felbontás, a grafikus részletesség és a képfrissítés között, így nyilván lesznek olyan játékok, amelyek könnyebben elérik a 60/120 fps-t, mint mások.

És ha már itt tartunk: azt is meg kell említeni, hogy azért a 60 fps sem garantált, szó sincs róla, hogy nem készülnek majd olyan játékok, amelyek maradnak a 30 fps-nél a Microsoft új konzolján. Bár már ismert pár olyan játék, amelyik „letette a nagyesküt” a 60 fps mellett, ugyanakkor az Assassin’s Creed Valhalla, vagy a Scarlet Nexus framerate-je még nem ismert. Egyelőre 6 játék az eddig bejelentett 13-ból már biztosan 60 fps-en fog száguldani, a DiRT 5 pedig meg sem áll a 120-ig!

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu