Megvan a System Shock 3 új kiadója?

Warren Spector, a játékipar egyik veteránja tavaly még kiadót keresett a System Shock 3-hoz. Talán most meg is tudtuk, hogy kik adhatják ki a játékot…

Mostanában nem nagyon hallottunk sokat az új System Shockról, pedig már több mint két évtizede, hogy a System Shock második része megjelent. Most azért van egy pozitívnak is nevezhető jel: a VGC arról tudósít, hogy a SystemShock3.com és a SystemShock4.com domaineket megvásárolták, és a DomainToolson is megerősítést kaphatunk arról, hogy ki is lehet a kiadókandidáns… a Tencent!?

Az OtherSide Entertainment, a System Shock 3 fejlesztője egy másik site-ot használ arra, hogy új híreket közöljön a játékról, de az, hogy április 13-án a kínai tech gigász kezébe pottyant a két System Shock weboldal domainje, felettébb gyanús. Holott tavaly májusban Warren Spector, a kreatív rendező azt mondta, hogy hajlanak az önkiadásra, de azért jó lenne nekik egy kiadói partner – és szeptember óta (ekkor mutattak egy pre-alpha teasert) nem is láttunk semmit sem a játékból, és azóta csak annyit hallottunk, hogy az OtherSide-nál elbocsátások történtek. (Ezekről írtunk is. A „másik oldal” bostoni stúdiójának marketingért és üzleti fejlesztésekért felelős alelnöke azt mondta, hogy a stúdió még létezik, és egy új koncepción dolgozik, de aztán ő eltávozott. Eközben azért az austini stúdió volt az, ami a System Shock 3-on dolgozik.)

Reménykedjünk, hogy ezúttal nem lesznek problémák: a Tencent lehet ugyanis a System Shock 3 második kiadója. Az első a Starbreeze volt, de a svéd cég – miután 2017-ben 12 millió dollárral beszállt az üzletbe, majd 2018-ban az Overkill The Walking Deadjével hatalmasat bukott – térdre rogyott, és anyagilag még mindig igyekszik felállni a padlóról (ezért is jutott vissza az OtherSide-hoz a kiadás joga, igaz, a 12 milliót is vissza kellett adniuk).

Egy kínai, állampárti kapcsolatokkal rendelkező cég, ami mostanában már a Ubisoftban, a Quantic Dreamben vagy a PlatinumGames körül is ott van. Érdekes, ha igaz – a Prince of Persia 6 domainnel már megjárta a sajtó, úgyhogy most kétkedünk. System Shock 4…?

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu