Do Not Feed The Monkeys: meztelenség, szexuális tartalom, téves korhatár-besorolás!

Eleinte nem éppen a legjobb korhatár-besorolást kapta a Nintendo Switch-en a Do Not Feed The Monkeys játék.

A GoNintendo arról ír, hogy egy indie játék a Nintendo Switch amerikai eShopján a lehető legalacsonyabb, E (Everyone = mindenki által játszható) korosztály-besorolást kapott annak ellenére, hogy erősen felnőtt tartalmakkal (pl. meztelenség, szexuális hivatkozások) rendelkezik. A Do Not Feed The Monkeys egy komikus irányú megfigyelő játék amúgy.

A poén ott rejlik, hogy a fejlesztő stúdió, az Alawar jellemzése alapból arra figyelmeztetett, hogy a játékot nem ajánlja a fiatalabb korosztálynak, sőt, a munkahelyen sem érdemes ezt elővenni pont a felnőttebb tartalmak miatt. Mindössze pár percen belül láthatunk meztelenséget az ingyenes demóban, igaz, kipixelezve, azaz cenzúrázva.

Emiatt mindegyik régióból levették az eShopról a Do Not Feed The Monkeys-t, és az Alawar a Twitteren azt írja, hogy a megjelenési dátum tényleg június 5-e, péntek lett volna, ám most módosítaniuk kell a játéknak szánt korhatárt. Ezt gyorsan meg is ejtették: egy patch segítségével megfelelő korhatáros értékeléssel rendelkezik az Alawar játéka. A Gamesindustry-nak elmondták, hogy az európai korhatár-besoroló bizottság, a PEGI 12+, az észak-amerikai ESRB pedig Mature 17+ értékelést adott a Do Not Feed The Monkeys-nak, ami most már az európai eShopon is elérhető. A Gamesindustry szerint az amerikai eShopra hamarosan visszatér a játék, de a Nintendo.comon megejtett keresésünk révén pillanatok alatt megtaláltuk azt, így elvileg már ott is ismét elérhető kellene, hogy legyen.

Az Alawar azt mondja, hogy most nem kellene „harcosokat” mutogatnunk ebben a szituációban, mivel az ilyesmi megtörténik. (Igen, harcosokat – az ujjakat angol megfelelője, a fingers helyett ugyanis fighters-t írtak…) Szerintük az a legfontosabb, hogy kijavították a hibát, és hálásak a Nintendo csapata és a korhatáros ügynökség menedzserei által nyújtott támogatásért.

Azért mégis eléggé furcsa, hogy egy nyíltan az idősebb korosztálynak szánt játéknak valahogy mégis téves értékelést adtak. Legalább gyorsan kiküszöbölték a hibát, és happy end lett a történet vége.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu