Denis Dyack: az interaktív streamelés izgalmasabb a next-gennél [VIDEO]

Blood Omen: Legacy of Kain, Eternal Darkness, Metal Gear Solid: Twin Snakes, Too Human – ezeken dolgozott Dyack, aki szerint érdemes lenne másfelé is nézni, nem csak a next-gen konzolpáros (PlayStation 5, Xbox Series X) felé.

A WCCFTech interjút készített Dyackkel, aki most a következő játékán, a Deadhaus Sonatán dolgozik. Ez egy free-to-play online co-op akció-RPG lesz. Szerinte a Genvid által meghajtott interaktív streamelő technológia révén olyanok is interakcióba léphetnek a játékkal, akiknek nincs is meg az adott játék. Úgy látja, hogy ez a technológia igazán klassz, de azért kiemelte, hogy nem kizárólag a platformvezérelt dolgokra koncentrálnak.

A felhő révén a hardver nem annyira fontos, amivel mégis fantasztikus technológiát csinálhatnak, és tény, hogy a next-gen konzolok által nyújtott technológiai előrelépés jelentős, a felhőre koncentrálás, a cross-platform játék lehetősége, a free-to-play modell, az ehhez köthető etikus üzleti modell, illetve egy állandó univerzumban történő sztorimeslés mind túlmutat egy meghatározott konzolon. Ugyanez vonatkozik a Genvidre is, ami már mindegyik konzolon működőképes.

Dyack szerint ebben rejlik a jövő: bárki, aki streamel, interakcióba léphet a streammel, és játszhatunk anélkül, hogy tényleg a birtokunkban volna az adott játék (jelen esetben a Deadhaus Sonata), és ezért mondja, hogy ez ugyanúgy izgalmas, mint a szebb grafika vagy az új technológia, sőt, ezekhez képest jóval provokatívabb, kihívóbb lehetőségeket rejt magában a Genvidre alapozás.

A Deadhaus Sonata valamikor idén fog elstartolni a Steam korai hozzáféréses modelljében (Steam Early Access), ám Dyack nem tartja kizártnak, hogy konzolokon (PlayStation 5, Xbox Series X) is megjelenjen egy időben a PC-s kiadással a nagyratörő, ám mégis izgalmasnak hangzó elképzelése. A végére még maradt hely az idei GDC-re tervezett előadásának, amiben a Genviddel való fejlesztésről beszél. A háttér szokatlan, de mivel a koronavírus közbeszólt minden nagyobb idei rendezvénynek, jobb, ha megszokjuk. Nem is ezen van a hangsúly.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu