A The Last of Us egyik alkotója az egyik leghíresebb jelenetet elemzi a játékból [VIDEO]

Peter Field, pályaszerkesztő szakember beszél arról, hogyan építették fel a The Last of Us-ban pályadesign és pszichológiai hatás, illetve a játékos figyelmének „terelése” tekintetében ezt a híres jelenetet, illetve a hozzávezető utat.

Miközben a The Last of Us Part II-re vár szinte a PlayStation játékközösség nagy része, sokan visszatérnek közülük az első részhez. A játékban rengeteg emlékezetes átvezető jelenet és játékélmény található, amelyekbe sokkal mélyebb, rejtett titkokat csempésztek designerek, mint azt elsőre gondolnánk.

Peter Field, a játék level designere beszélt ezekről a titkokról  egy új videójában, amelyet a YouTube csatornáján osztott meg. Ez a híres, „zsiráfos” jelenet egyszerre megható és megnyugtató és ugyanakkor valahol felkavaró része is a játéknak, az iszonyúan kegyetlen küzdelmek után (amelyek során Joelt és főleg Ellie is egyaránt mély traumák érték). Továbbá szinte arculcsapásként is ér minket ez a játékrész, ahol a nyugodt zsiráfokat láthatjuk (akik közül az egyik odajön Ellie-hez, hogy megsimogathassa) egy olyan elhagyott, posztapokaliptikus világban, ahol már nem az ember a domináns faj.

Field ennek a jelenetnek (illetve a hozzá vezető útnak) az érzelmi jelentőségét taglalja, illetve azt is, hogyan irányítják a játékos figyelmét bizonyos útvonalakra, vagy például apró jeleken keresztül arra is, hogy Ellie mennyire depressziós az őt ért traumák miatt. Az egész jelenetnek vérprofi módon „ágyaz meg” a hozzá vezető, nagyjából 5 perces felfedezős játékrész, talán nem is gondolnánk, hogy milyen apró trükkökkel élnek még a level designerek is, hogy a játékos hangulatát, érzéseit (szomorúság, enyhe frusztráció, majd végül egyfajta katarzis és meghatottság) irányítsák. Tényleg érdemes végignézni a videót, mert rendkívül tanulságos. Többek között még azt is megtudhatjuk belőle, hogy a level designer a saját feleségéről, Bethany Claire Fieldről „nevezte el” easter eggként azt a pályát, ahol a zsiráfok bóklásznak.

A The Last of Us Part II június 19-én, jövő héten érkezik PlayStation 4 konzolokra. Az előző rész, a The Last of Us Remastered tesztjét itt olvashatjátok.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu