Horizon Forbidden West: íme Aloy történetének folytatása [VIDEO]

Nem lepődtünk meg, sőt – már hónapok óta sejtettük, hogy a holland Guerrilla Games a Horizon Zero Dawn folytatásán dolgozik. Ezt most a Sony meg is erősítette…

A tegnap esti PlayStation 5: The Future of Gaming közvetítés során a Sony Interactive Entertainment megerősítette a Horizon Forbidden Westet, ami a 2017 februárjában megjelent Horizon Zero Dawn folytatása lesz. (Amúgy az első rész nemsokára megjelenik PC-re is, és több AMD-s Ryzen processzor mellé ajándékba megkaphatjuk Aloy történetét is.) A Sony nem nagyon vette részletesre a jellemzést, és akkor tényleg nagyon finoman fogalmaztunk. Annyit írnak, hogy a Horizon Forbidden West folytatja Aloy történetét, ahogy ő nyugatra tart Amerikában (messze a jövőben, hozzátesszük), hogy egy csodálatos, de veszélyes harctérre jusson, ahol lenyűgöző masinák és rejtélyes, új veszélyek várnak rá. Ennyi. (Megint ez a nyugati utazás… a Death Strandingben is ez volt.)

Emiatt pedig gyanús, hogy a Horizon Forbidden West nem fog egyhamar megjelenni. Vagy legalább nem tartjuk lehetségesnek, hogy a Guerrilla Games saját Decima engine-jén futó játéka a PlayStation 5-ös nyitócímek közé beférkőzzön. És itt el is mondhatjuk, hogy nem lesz PlayStation 4-es verzió ebből a játékból. Elvégre Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója is azt mondta korábban, hogy itt az ideje, hogy a játékosoknak csak a PlayStation 5-ön (és itt mindegy, hogy a PlayStation 5 Standard Edition vagy a PlayStation Digital Edition verziójáról van szó – erről ma már beszámoltunk) elérhető élményeket kínálhassanak, így az exkluzív címek nem lesznek cross-gen játékok. A konzol-exkluzív címek között viszont van azért ilyen (pl. a Quantum Errornál először a PlayStation 5 verziót valósítják meg, és csak utána esnek neki a PlayStation 4-es átiratnak).

A Horizon Forbidden West valószínűleg 2021-ben fog érkezni, kizárólag PlayStation 5-re, legalábbis amíg nem lesz belőle PC port. (A Sony azért többször is bejelent pár játékot, amire aztán még legalább egy évet, ha nem többet várnunk kell, és talán ez is közéjük tartozik.)

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu