Deadly Premonition 2: A Blessing In Disguise: morzsák a történetről és karakterekről

Mivel egyre inkább közelít a Deadly Premonition folytatásának megjelenése, ideje volt, hogy a Nintendo új részleteket közöljön.

A történet szerint a magok kivirágoznak, meggyökereznek és mindent árnyékba borítanak. (Ennek van ám értelme: az első Deadly Premonition ugyanis Japánban Red Seeds Profile néven jelent meg. A címben ott van a mag szó is többes számban…) De hiába világít fény a földre, a gyökerek megmaradnak, és az indák egyre mélyebbre jutnak. Így a történet újrakezdődik, és ezért a Deadly Premonition 2: A Blessing In Disguise-ban mélyre kell ásnunk, hogy egy ártalmatlannak tűnő kisváros mögött kiderítsük az igazságot.

2019, Boston – két FBI különleges ügynök, Aaliyah Davis és Simon Jones átnézi, hogy mi is történt egy régóta lezártnak hitt ügyben… és hirtelen egy, számukra érdekes személy ajtaja előtt találják magukat, ugyanis bár az FBI-nak nem érdeke több elveszett holttest iránt érdeklődni, valami mégsincs rendjén. Alig van nyom, amin elindulhat a páros, de a páros abban reménykedik, hogy a megfelelő kérdéseket tehetik fel, de a Nintendo oldala szerint jobb, ha néhány ügyet lezártnak hiszünk.

Eközben 2005-ben, Louisiana államban több furcsa gyilkosság történik, ami a félreeső Le Carré kisváros életét feldúlja. Az FBI kiküldi egy fiatal újoncát, Francis York Morgan különleges ügynököt. Ő gyorsan megbarátkozik a sheriff lányával (aki idősebb Francisnél), és a páros nekivág az igazság felderítésének. Felszínesen vizsgálva a város és annak kedvesnek tűnő lakói ártalmatlanok, de közben egyre többen meghalnak, és az ügynöknek ki kell találnia, hogy mi történik, mielőtt neki is lefőne a kávé.

A website bemutatja a négy karaktert is. Francis York Morgan éleslátó, jó atlétikai adottságokkal bír, és a profilozás is erőssége, viszont igencsak hóbortos, ami miatt sokan megkérdőjelezik képességeit. Mivel a való világtól elrugaszkodott, számára a legborzasztóbb bűnügyi helyszínek is csak egy puzzle-ként szolgálnak. Patricia Woods a le carré-i sheriff lánya, aki fiatal kora ellenére is leleményes, és jóval bölcsebben tevékenykedik az életkorához képest. A beszédkészsége és a félelemhiánya lenyűgözi Francist, akihez hozzácsapódik a nyomozás előregördítéséért.

Aaliyah Davis remek megfigyelő, ezért a munkatársai az FBI-nál eléggé jó nyomozónak tartják, de faragatlannak és versengőnek tűnhet a kihallgatások során, ugyanis azt hiszi, hogy a jelenlegi ügye egy jóval rosszabb, megoldatlan titkot rejt magában. Simon Jones esetében pedig ne a külső alapján ítélkezzünk: bár lustának tűnhet, korábban nyomozódémonként tekintettek rá az FBI-nál. Megfontolt, és erőteljes megjelenésű, emiatt pedig – ha erre szükség van – az éles kérdéseivel gyorsan sarokba tudja szorítani a gyanúsítottakat.

Nem véletlen ez a két idősáv, ugyanis a Deadly Premonition 2: A Blessing In Disguise egyszerre játszódik kilenc évvel az első rész előtt és öt évvel utána. Ezért van két főszereplője, amik egy olyan igazságra lelnek a történetben, amitől bárki megőrülhet. A jelenben Davisként kell a kihallgatással, a bizonyítékok bemutatásával és a kulcsfontosságú tanúvallomásokkal felfedezni a titkokat. A múltban pedig Morgannek kell a sorozatgyilkosságokat kivizsgálnia. Le Carré-t pedig bejárhatja egy gördeszkával, beszélgethet a lakókkal, nyomozhat, és kipróbálhatja a voodoo-t is… és eközben a béke mögött megrejlő sötétséget is megtalálhatja.

Le Carré-ban a bázisunk a Casa Pineapple hotel lesz (Ananászhotel…? Mi ez, Spongyabob?), és innen szedhetjük fel a városlakók kéréseit, hogy a nyomozásunkat folytathassuk, de eközben csinálhatunk mást is. Az Alexus bárban tekézhetünk, a közelben levő víznél tesztelhetjük, hogy milyen messzire dobhatjuk a köveket, a folyón pedig lemehetünk tesztelni a célzóképességünket (akár néhány alligátort is leszedhetünk ezzel). Ha pedig ez nem elég, a gördeszkával időfutamokat is mehetünk.

Ez elég kiadós infobomba volt a Nintendotól. A Deadly Premonition 2: A Blessing In Disguise július 10-én jön, kizárólag Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu