Újabb per a Gearbox és az Apogee Software között Duke Nukem miatt

Always sue for Duke… azaz mindig perelj Duke-ért, kisebb szófordulattal élve. (Az Always bet on Duke, azaz mindig fogadj Duke-ra egy régebbi szlogen volt a szőke macsó körül.)

A Gearbox Software azért pereli be az Apogee Software-t (ami amúgy a 3D Realms anyacége), mert Randy Pitchford cége úgy véli, hogy a másik fél szerződést szegett, amikor megszerezték a Duke Nukem franchise-ot. A Digital Trends vette észre az ügyet. A „fogaskerék” szerint a 3D Realms felrúgta a 2010-es megállapodást, ami a Gearbox szerint a Duke Nukem IP teljesen átmegy a 3D Realmstől hozzájuk „ingyen és bérmentve”.

Szeptemberben Bobby Prince beperelte a Gearboxot, mert ő nem kapott jogdíjat a 2016-ban megjelent Duke Nukem 3D: Anniversary World Tourban felhasznált zenéi után. A zeneszerző azt állította, hogy a munkásságát az eredeti Duke Nukem 3D-hez licencelte, nem pedig az új kiadáshoz, így új kiadásokban nem lenne szerinte felhasználható a zenéje fizetés nélkül. Az Apogee-t pedig ebbe a perbe vonták be harmadik félként. Prince mellett a Gearbox társalapítói, Scott Miller és George Broussard is a per alanyai. A Gearbox azt állítja, hogy tájékoztatta erről a 3D Realmsot novemberben, és emiatt ők nem kártalanították Pitchfordékat.

2015-ben a Gearbox, a 3D Realms, és az Interceptor között már volt egy megállapodás egy másik per után: a 3D Realms az Interceptornak engedélyt adott a Duke Nukem Mass Destruction elkészítésére, holott már a Gearbox kezében voltak a jogi kártyák. (Emiatt történt az, hogy az Interceptornak át kellett alakítania a játékot – így Bombshell néven kellene keresnünk PlayStation 4-en és PC-n azt.) 2013-ban pedig a 3D Realms lemondott egy peres eljárásról a Gearbox ellen. Korábban azzal vádolták a mostanában a Borderlands 3-mal sikeres céget, mert szerintük ők visszatartották a hosszú idő után 2011-ben megjelent Duke Nukem Foreverből származó jogdíjakat.

Ennél keresve sem találhatnánk jobb zárógondolatot: egy Duke Nukem 3D-idézet – „ugh, this sucks” (uhh, na ez sz_r ügy)…

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu