Biomutant: a fejlesztés vége felé tart az évek óta beharangozott játék [VIDEO]

A már közel három éve bejelentett játék lassan meg is jelenik…

A THQ Nordic még 2017 augusztusában jelentette be a Biomutantot (de már a bejelentés előtt kiszivárgott egy nyomtatott lapban található hirdetéssel, amiben a 2018-as megjelenési dátumot messze nem tartotta a kiadó), és azóta már eltelt fél konzolgeneráció, és a kanyarban már felénk tart a PlayStation 5 és az Xbox Series X (és az Xbox Series S…) is. Talán már a kiadó is úgy érzékeli, hogy ideje lenne beszélni a posztapokaliptikus kung-fu akció-RPG-ről…

Ezért nyilatkozott a játékot fejlesztő Experiment 101-ből Stefan Ljungqvist, a Biomutant kreatív rendezője az IGN-nek. Itt elárulta, hogy a játék fejlesztésének befejező fázisánál tartanak, és egy ilyen masszív játék esetében (ő maga is mondja, hogy ez az eddigi legnagyobb projektje) problémák, technikai kihívások, illetve művészeti kihívások is felmerülnek, de most már „tisztítanak”: bugfixálás, illetve végső döntések, amikkel a játékos is megértheti, hogy mit is kell tennie.

Ljungqvist szerint az az egyik kihívás egy nyílt világú játékban: mindig választásunk van, hogy mennyire is legyünk szabadok benne, és a fejlesztés elején a stúdió úgy gondolta, hogy adjanak teljesen szabad kezet a játékosoknak, de akkor nekik fogalmuk sem lenne a tennivalójukról, így áramvonalasították a terveiket, hogy tényleg azt csinálják a kontrollert/egeret és billentyűzetet ragadó egyének, amire tényleg szükségük van, viszont úgy, hogy bármikor lekanyarodhatnak erről az útról a szabadság felé. A játék első órája után tényleg bárhová elmehetünk, mondja a kreatv rendező, de emiatt szerinte lesznek olyanok, akik mégis egy segítő kezet igényelnének. (Ezt a gondolatmenetet már többször hallottuk…) Emiatt a felhasználói élményen dolgoznak mostanában a bugfixálás mellett.

A Biomutant elvileg idén fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, de gyanítunk egy next-gen verziót, illetve talán a Steamről is áttolhatják az Epic Games Store-ra. A tíz perces játékmenet-videó alapján valamiért ilyen érzésünk támadt.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu