Menu

A sokat pletykált Harry Potter RPG jövőre bűvölhet el bennünket [VIDEO]

A Bloomberg forrása alapján a Warner Bros. augusztusban mutathat részleteket hivatalosan is a játékból, egyenesen a DC Fandome után.

Ha valahol a víz csobog, azt bizony halljuk is, és az elmúlt években igen gyakran hallottunk egy bizonyos Harry Potter szerepjátékról.  A röviden csak Harry Potter RPG-nek nevezett leendő játékot az Avalanche Studios készíti.

Ami azt illeti, 2018-ban kiszivárogtak jelenetek a játék korai változatából, majd pár hónapja megszellőztették, hogy a Just Cause mögött is ügyködő csapat hamarosan bejelenti a játékot. Most pedig a jól ismert újságíró, Jason Schreier a Kotaku egykori és a Bloomberg jelenlegi munkatársa új részleteket jelentetett meg erről a rejtélyes projektről.

 

Nos, azoknak akik nem követték az eseményeket: egy AAA-címről lesz szó, tehát valószínűleg hatalmas költségvetésből készül a játék, és egy nyitott világú RPG lesz, melyben bejárhatjuk az egész Roxfort-ot és környékét, hűen a könyvekben és filmekben lefektetett alapokhoz! Jason Schreier meg nem nevezett forrása szerint a játék fejlesztése kiváló tempót tudott tartani, és 2021 év végén meg is jelenik Xbox Series X-re és PlayStation 5-re.

Még egy kis infó: Schreier értesülései szerint a játékról már idén lerántja a leplet a fejlesztő, mégpedig augusztus 22-én a DC Fandome rajongói esemény után. (Ahol egyébként az újságíró szerint egy új Batman-játékot is bemutatnak majd.) Az egészet jó eséllyel a J.K. Rowling körül kialakult hercehurca lassította le, igen, az írónő transznemű nőkről tett kijelentéseire gondolunk. Mivel a Warner kimaradt az események forgatagából, így hivatalos közlemény hiányában névtelenül kellett a Bloomberg publicistájának forrásaitól értesülnie.

 

Abból, amit Schreier forrásai mondtak az jön le, hogy a hatalmas stúdiónak nem igazán tetszettek Rowling kijelentései, nem csak a saga utóéletére tett hatásai miatt, s nem is csak azért, mert a játékot jelentősen hátráltatták, hanem mert egyes fejlesztőket is személyesen érintett a dolog. Ezt illetően az egyik forrás megerősítette a Bloombergnek, hogy J.K. Rowling végül kevés szerepet kapott a játék készítése során.

A Warner Bros. Games nem szeretett volna reagálni a 3DJuegos eredeti cikkére és a J.K. Rowling körül kialakult viharfelhőkre sem. Persze azt se felejtsük el, hogy ezt a projektet még nem is jelentették be hivatalosan, szivárogtatások ide-vagy oda, így hát jobb híján kénytelenek vagyunk beérni a Bloomberg pletykáival, melyek önmagukban még nem bizonyítékok semmire.

Érdemes még kitérnünk egy fontos pontra: amennyiben igazak a spekulációk, és az AT&T valóban eladja a Warner Bros. Games-t 4 milláért, úgy a HP szerepjátéknak is lőttek…

 

 

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu