Mafia: Definitive Edition: miért cserélték le Tommy Angelo szinkronszínészét?

A Hangar 13 részletesen elmagyarázta, hogy a Mafia: Definitive Edition szinkronmunkálatainál miért volt szükség arra, hogy az eredeti színészek helyett újakat alkalmazzanak – köztük a főszereplő Tommy Angelo esetében is.

Már nem kell sokat várni a Mafia: Definitive Edition érkezésére, amelyet PS4-en, Xbox One-on és PC-n is várhatunk. Nem mondhatni, hogy ez előző két remaster (Mafia 2 és 3) őszinte örömöt váltott volna ki a rajongókból, különösen azután nem, amikor kiderült, hogy a Mafia 3 addig 4K-t tartalmazó PS4 Pro és Xbox One X verziók ezek a tulajdonságaikat elveszítették, szóval igazán „nagyszerű” remastert kaptak a rajongók… A Mafia: Definitive Edition esetében viszont láthatóan apait-anyait beleadtak a grafika megvalósításába. Azonban ennél a játéknál sem sikerült elkerülni a botrányt – ezúttal azonban teljesen más téma miatt háborodtak fel a fanok. Lényegében arról van szó, hogy az összes szinkronszínészt lecserélték, ami különösen fájó pont volt sokak számára Tommy Angelo esetében.

A Hangar 13 azonban most meglepően közlékeny volt (érdekes, amikor a Mafia 3 Remasterednél a 4K/60 fps ment a levesbe a PS4 Pro/Xbox One X esetében, akkor arról nagy volt a csend) és megindokolták döntésüket. Egyrészről az eredeti audio hanganyagot nem lehetett felhasználni, mert annyi plusz jelenet került be a játékba. Másrészt az eltelt 18 év alatt a színészek hangja megváltozott, például amiatt, mert megöregedtek és így nem vette volna jól ki magát, ha megint ők szólalnak meg a fiatalabb karakterek hangján. Végül amiatt sem lett volna szerencsés, ha a régi színészekkel veszik fel a hangokat, mert itt már motion capture-ről is van szó és olyan színészekre volt szükség, akik nem csak felmondják, hanem el is játsszák a szerepeiket.

Ettől függetlenül ügyeltek rá, hogy megfelelő színészeket találjanak. Tommy-t a félig olasz, félig ausztrál származású Andrew Bongiorno szólaltatja meg és játssza el. Ismert színészről van szó, aki szerepelt már a True Nightmares sorozatban és a Ben Affleck által rendezett Az éjszaka törvényében is, továbbá a stúdió fejesei úgy gondolták, hogy hitelesen el tudja játszani a családapát és a jéghideg maffiózót is. „Egyszerre laza és nyugodt” – állítja róla Nicole Sandoval producer.

A Mafia: Definitive Editionre kevesebb, mint két hónapot kell várni: egészen konkrétan augusztus 28-án jelenik majd meg Xbox One-ra, PC-re, és PlayStation 4-e is.

(A kép baloldalán az eredeti színész, Michael Sorvino látható, a jobboldalon pedig az új: Andrew Bongiorno.)

A Mafia legelső részének retrotesztjét itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu