Worms Rumble: kukacos battle royale [VIDEO]

Harmincketten eshetünk egymásnak a Worms legújabb részében, a Worms Rumble játékban.

A Team17 bejelentett egy multiplatform, cross-gen játékot, aminek PC-s bétájára már lehet is itt jelentkezni, és a béta először július 15-én délután egy órától július 20-án reggel kilencig tart.

A Steam oldal szerint eddig nem látott játékstílust ölt magára a Worms: intenzív, valós idejű, arénaközpontú, harminckét játékost támogató cross-platform harcokra lesz érdemes felkészülni a Deathmatch, a Last Squad Standing, vagy a Last Worm Standing módban (mégis battle royale ez…). Ehhez több fegyvert is bevethetünk a kézigránáttól a bazookán át a shotgunig, és emellett a kukacunkat is saját ízlésünk szerint formálhatjuk (arc/fejdíszítés). Kihívások, szezonális (ideiglenes) eventek lesznek (ezekért több XP-t szerezhetünk), és a laborban (The Lab) kísérletezhetünk az új játékstílusokkal és fegyverekkel is.

Kiemelnénk a valós idejű játékmenetet: ez az első ilyen Worms-játék. Az eddigiekkel ellentétben nincsenek körökre osztott stratégiák, és szólóban, illetve csoportosan is harcolhatunk a többi kukacoskodó kukac ellen. Lesz játékbeli pénznem is (monetizáció?), amivel fegyverskineket, kosztümöket, kiegészítőket és emote-okat lehet szerezni.

A PlayStation Blogon a Team17 hozzátette, hogy a sikeresnek nevezett Worms W.M.D. után tovább akartak kísérletezni egy újabb spin-offal. A Worms Rumble prototípusa már több éve létezett, és egészen rövid idő alatt megvalósult; ezek után a belső használhatósági tesztekkel folytatták, hogy lássák, megmaradt-e az IP stílusa, hangulata, játékmenete – a bátorító eredmények után pedig látták, hogy ott van benne a „csak még egy kört” gondolatmenet.

Az eddigi csúszkálásos és ugrásos mozgást is átgondolták: a kukacok gyorsabban fognak mozogni, és gurulhatnak is a még nagyobb sebességért, a falról ugrás pedig stratégiailag lehet jó, az oldalazásról nem beszélve. Persze nem lehet állandóan gurulni vagy a falon maradni, mert mindenkinek staminája lesz, ami csökken a gurulás/falon ugrás használatakor. Csak akkor töltődik vissza, ha lassan mozgunk, ami miatt könnyű célpont lehetünk. A battle royale-zóna is itt lesz: minél tovább maradunk a veszélyes területen, annál jobban csökken a HP-nk. Sosem ugyanott kezdődnek és a végpont sem mindig ugyanaz, így nem lehet betanulni azt.

A Worms Rumble az év végén érkezik PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és PC-re, cross-platform támogatással.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu