Az Unreal Engine 5 alkotói moziszintű grafikát ígérnek PS5-re és Xbox Series X-re

Az Epic Games azt állítja, hogy ez Unreal Engine 5 technológiája révén egy álom valósult meg számukra.

Az újabb generációs konzolok mindig is az előző éránál sokkal látványosabb grafikával hódították meg a játékosok szívét és ezt természetesen a PlayStation 5 és Xbox Series X esetében sem lesz másképpen. Az Unreal Engine 5 látványos bemutatójával az Epic Games kiterítette a kártyáit és már nem kell sokáig várnunk, hogy az új konzolokon mi magunk is kiélvezzük az új motor nyújtotta vizuális orgazmust.

A cég vezérigazgatója, Kim Liberi az angol hivatalos PlayStation magazinnak adott interjút és az új motor által belőtt hosszú távú célokról beszélt. Az Unreal Engine 5 egyik legerősebb ütőkártyája a Nanite technológia, amelynek köszönhetően szerinte a játékok grafikája annyira realisztikus lesz, mint a filmeké. A vezérigazgató így fogalmazott:

„Egy nagyon régi álom, hogy a valós idejű számítógépes grafika, különös tekintettel a videojátékokéra, annyira valósságszerű és hiteles lesz, mint egy filmé”

Szerinte a csúcsgrafikának és processzorerőnek hála a játékokba nem csak sokkal jobban bele tudjuk élni magunkat, hanem olyan új grafikai koncepciókat tudnak megvalósítania fejlesztők, mint a teljesen dinamikus környezet és megvilágítás, mérföldkövekkel jobban kidolgozott fizika, okosabb mesterséges intelligencia és a gazdagabb multiplayer élmény.

Az interjúban azt is kihangsúlyozta, hogy az Unreal motort a filmiparban is használják, például a The Mandalorian esetében, illetve ezt a technológiát használják majd fel az Obi-Wan Kenobi-sorozathoz is. Most a Nanite technológiával, amelyet az Unreal Engine 5 használ, a komplexebb valós idejű grafikai megvalósítás határai végre eltörlődtek és a végeredményt „igazán fotórealisztikus” Liberi szerint.

Az Unreal Engine 5 a jövő év elején érkezik egy előzetes megvalósításban és a végleges verzió csak jövő év végén várható. Persze, a next-gen azért még azelőtt is igazi látványorgiát ígér, különösen az alapján, amit eddig a PlayStation 5 nyitócímeknél láthattunk, az Xbox Series X repertoárját pedig eddigi információk alapján július 23-án tekinthetjük majd meg.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu